Naslovnica Gospodarstvo Dobre turistične številke, čeprav Portorož ni povsem poln

Dobre turistične številke, čeprav Portorož ni povsem poln

Avtor: Spletno Uredništvo
Čeprav so v prvem polletju v nastanitvenih kapacitetah v občini Piran zabeležili približno 680.000 prenočitev, kar je skoraj toliko kot v enakem obdobju lani in so tudi napovedi hotelirjev za julij in avgust obetavne, pa Portorož trenutno ni nabito poln turistov.
Dobre turistične številke, čeprav Portorož ni povsem poln

Poletni Portorož (foto: Jan Godec/STO/TZP)

S Turističnega združenja Portorož (TZP) so pred dnevi posredovali podatke o nočitvah v prvi polovici leta 2023 in sicer so v občini Piran zabeležili približno 680.000 prenočitev. V hotelih beležijo kar 35 % več prenočitev tujih gostov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Med tujci je bilo največ Avstrijcev, Italijanov, Nemcev in Madžarov. Predvidoma je slovenskih gostov precej manj, ker letos ni turističnih bonov.

“Junij je bil po številu prenočitev sicer slabši v primerjavi z lanskim (za 14 odstotkov), kar pripisujemo predvsem upadu števila slovenskih gostov, ki so lani še koristili turistične bone. Slovenskih gostov je bilo junija letos v primerjavi z junijem 2019, ki velja za referenčno leto, več, kar nas seveda veseli,” je letošnje spremembe pojasnil Aleksander Valentin, vršilec dolžnosti direktorja Turističnega združenja Portorož.

Tako je bilo moč zadnji konec tedna med Lucijo in Bernardinom ob glavni obalni prometnici videti marsikatero prazno parkirno mesto, kar v preteklosti sredi sezone ni bilo ravno pogosto. Po drugi strani pa so bile kapacitet parkirišč in garaž portoroških hotelov ter ostalih manjših turističnih ponudnikov tudi pravkar končani konec tedna skoraj povsem polne, kar samo potrjuje zadnje podatke TZP.

Po besedah hotelirjev iz Sava Hotels & Resorts, iz hotela Kempinski Palace Portorož, iz kompleksa Lifeclass Hotels & Spa, iz družbe Eurotas, iz Talasa Strunjan. in v hotelskem podjetju Remisens bosta julij in avgust predvidoma zelo dobro zasedena. S Turističnega združenja Portorož pravijo, da prav vsi omenjeni ponudniki glede nočitev pričakujejo številke, ki bodo primerljive z lanskimi, ali pa še celo malce boljše.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.