Naslovnica Šport Dobovec starta proti Barceloni

Dobovec starta proti Barceloni

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec bo pojutrišnjem pričel z nastopi v elitnem delu letošnje Lige prvakov. Dobovec se bo v skupini C v češkem Plznu pomeril z domačini, z belgijsko ekipo Halle-Gooik in že drugič letos tudi z Barcelono.
Kapetan Rok Mordej letos spomladi pred pričetkom tekme s kazahstanskim Aktobejem (foto: FB Dobovec)

Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec je že pripotoval na Češko, kjer ga pojutrišnjem (v sredo, 1. decembra) čaka začetek nastopov v elitnem delu Lige prvakov v futsalu. Poleg izjemno kakovostnih nasprotnikov v skupini C pa bo ekipa Dobovca v Plznu zaigrala oslabljena, brez dveh pomembnih igralcev. Poškodovanemu slovenskemu reprezentantu Žigi Čehu se je vnovič pridružil dolgoletni kapetan moštva Rok Mordej.

Mordej si je resno poškodoval stegensko mišico in bo po moral sedaj okrevati dva do tri mesece. Sicer pa se bo Dobovec v skupini C pomeril z domačini, z belgijsko ekipo Halle-Gooik in z Barcelono. Prav tekma proti slavnemu katalonskemu klubu bo za slovenske prvake prva na vrsti in sicer se bo pojutrišnjem pričela ob 17.30. V četrtek bo ob 20.30 sledil dvoboj z domačim Plznom, v soboto pa že ob 15. uri še obračun z moštvom Halle-Gooik.

»Skušali se bomo dobro pripraviti na našega prvega nasprotnika, to je Barcelona. Vemo, da so močni, poznamo jih, ne glede na to se bomo čim bolje pripravili na to tekmo. Pa tudi na ostala nasprotnika, Plzen in Halle Gooik. Imamo težko skupino, čakajo nas tekme z izjemno dobrimi ekipami. Ne želimo pa biti le ekipa, ki sodeluje, ampak želimo imeti pomembno vlogo,« je napovedal trener Dobovca Kujtim Morina.

Kot so poudarili tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, je za Dobovec sicer to že peta sezona v Ligi prvakov in vsakič se je uvrstil med 16 najboljših evropskih klubov. Spomladi letos je ekipa trenerja Morine kot prvi slovenski predstavnik v zgodovini nastopila na zaključnem turnirju osmerice v Zadru. Tam je 28. aprila letos po epskem boju izgubila četrtfinalni obračun z Barcelono z 2:0.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.