Naslovnica Šport Dobovec bo ponovno gostil skupino Lige prvakov

Dobovec bo ponovno gostil skupino Lige prvakov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski prvak v futsalu Dobovec že nestrpno pričakuje novo sezono Lige prvakov. Žreb prvega kroga bo v sredo v Nyonu na sedežu Uefe, Dobovec pa bo zaigral šele v drugi fazi tekmovanja, ko bo tudi ponovno gostil eno od skupin.
Dobovec bo ponovno gostil skupino Lige prvakov

Slavje zadnjega naslova ekipe Dobovca in njenih navijačev (foto: FB KMN Dobovec)

Aktualni prvak Slovenije v futsalu KMN Dobovec bo v naslednji sezoni že sedmič nastopil v evropskih tekmovanjih. Črnobeli so se šestkrat prebili med 16 najboljših klubov v Evropi, predlani pa tudi med najboljših osem moštev Lige prvakov. Trenutno je Dobovec na klubski lestvici UEFA na izjemno visokem 6. mestu. Kot so poudarili na Nogometni zvezi Slovenije, je to enako visoko kot lani, kar je dokaz, da v KMN Dobovec dobro vedo, kaj delajo.

V naslednji sezoni Lige prvakov bo Dobovec nastope začel neposredno v glavnem, skupinskem delu tekmovanja, kjer bo tudi gostil eno od skupin. Slovenski prvak se je torej izognil prvi fazi oz. predkrogu, kjer se bodo ekipe že konec meseca avgusta borile za preostalih 9 mest v glavnem delu tekmovanja (kamor je že uvrščenih 23 ekip). V tem drugem delu Lige prvakov bo nato 32 moštev razdeljenih v 8 skupin s po 4 ekipami.

Tekme v tej fazi tekmovanja bodo na sporedu med 24. in 29. oktobrom, tedaj bodo na vrsti tudi dvoboji v dvorani v Rogaški Slatini. Sledil bo tako imenovani elitni del lige, v katerega se bo uvrstilo 16 moštev. Ta se bodo spet razdelila v 4 skupine, srečanja pa bodo na sporedu med 28. novembrom in 3. decembrom. Zmagovalci teh skupin pa se bodo nazadnje uvrstili na zaključni turnir, ki bo na vrsti v prvem tednu maja 2024 – torej kar 5 mesecev kasneje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.