Naslovnica Slovenija Nov začetek za Projektno učenje mlajših odraslih

Nov začetek za Projektno učenje mlajših odraslih

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se s pričetkom meseca julija ponovno začenja izvajati program ‘Projektno učenje mlajših odraslih’. V ta v program, ki se bo iztekel šele čez 5 let, naj bi se vključilo okrog 1.800 interesentov. Gre za program pomoči mladim pri krepitvi njihovih sposobnosti, opolnomočenju in vključevanju na trg dela.
Nov začetek za Projektno učenje mlajših odraslih

Mlajši odrasli bodo lahko izdatno dopolnjevali svoja znanja (foto: pxhere.com)

Z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) so sporočili, da bodo v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) od jutri (1. julija 2023) spet začeli z aktivnostmi programa ‘Projektno učenje mlajših odraslih’ (‘PUM-o plus’). Skupna vrednost projekta znaša 13 milijonov evrov, od tega zneska bo ‘Evropski socialni sklad plus’ prispeval več kot polovico, natančneje 8.417.500 evrov.

»Cilj programa je opolnomočiti mlade, stare od 15. do dopolnjenega 29. leta, ki so zaradi različnih razlogov opustili šolanje, za uspešno reintegracijo v družbo. S programom ranljivim skupinam mladih pomagamo pri vrnitvi v sistem izobraževanja ali na trg dela, ponujamo pa jim tudi priložnost mladim, da spet najdejo pot razvoja, odkrijejo svoje talente, nadgradijo znanja in poiščejo pot iz začaranega kroga neuspeha,« pravijo na MDDSZ.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti namerava k udeležbi v programu privabiti okrog 1.800 mladih. Obdobje izvajanja aktivnosti programa, ki se pričenja jutri, se bo izteklo šele septembra leta 2028, tako da bo program trajala dobrih 5 let. Sicer je ‘PUM-o plus’ obenem tudi prvi program, za katerega je bila izdana pozitivna odločitev o podpori s strani Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj (MKRR).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.