Naslovnica Gospodarstvo Dnevi slovenskega turizma letos v Postojni

Dnevi slovenskega turizma letos v Postojni

Avtor: Spletno Uredništvo
Postojna bo v sredo in četrtek gostila ‘Dneve slovenskega turizma 2021’. Plenarni del DST bo posvečen transformaciji in okrevanju v slovenskem turizmu, poleg okrogle mize in 68. Gostinsko turističnega zbora bo na sporedu tudi svečana podelitev najvišjih priznanj v Sloveniji s področja turizma.
Središče Postojne (foto: postojna.si)

Dnevi Slovenskega turizma (DST), ki jih bo tokrat 13. in 14. oktobra gostila Postojna, so največji strokovni dogodek na področju turizma v državi. Program se bo pričel v sredo dopoldan in sicer s plenarnim delom, ki so ga poimenovali ‘Zdaj je Čas. Čas za transformacijo.’ Plenarni del bo posvečen okrevanju turizma ter trajnostni in digitalni transformaciji, gostil bo številne ugledne govorce in paneliste, potekal pa bo v hibridni obliki.

Popoldan bo sledila okrogla miza s številnimi ugledni mi gosti, ki bodo iskali odgovore na vprašanje ‘Kako doseči hitro in kakovostno transformacijo slovenskega turizma?’ »Okrogla miza nas bo soočila s preteklimi uspehi in izzivi slovenskega turizma, povzeta bo evalvacija Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021, opredeljeni finančni kazalniki in lastniška struktura slovenskega nastanitvenega sektorja,« so med drugim zapisali v programu prireditve.

Na okrogli mizi bo moč slišati tudi napovedi glede novega strateškega obdobja, oziroma začetka izvajanja Nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost, nove nacionalne turistične strategije in strategije digitalne transformacije slovenskega turizma. Zvečer bo sledil najbrž najbolj pričakovan dogodek in sicer svečana podelitev najvišjih priznanj v Slovenji s področja turizma.

Poleg tega bo vzporedno s tem oba dneva potekal ‘68. Gostinsko turistični zbor’, ki ga organizira Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) in bo letos potekal pod naslovom  ‘Moja dežela – lepa in gostoljubna’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.