Naslovnica Gospodarstvo Dnevi slovenske medicinske industrije v Dubaju

Dnevi slovenske medicinske industrije v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Na sejmu Arab Health 2022, ki se v ponedeljek začenja v Dubaju, bo letos na skupnem slovenskem razstavnem prostoru prisotnih 13 slovenskih podjetij. Gre za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in sorodnih storitev na celotnem Bližnjem in Srednjem Vzhodu.
Dnevi slovenske medicinske industrije v Dubaju

Del slovenskega razstavnega prostora na enem od prejšnjih sejmov Arab Healt (foto: Spirit Slovenija)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tokrat že petič zapored pripravila skupno predstavitev slovenskih podjetij na zdravstvenem sejmu Arab Health. Gre za sejemsko prireditev v Združenih arabskih Emiratih, ki se že ponaša s skoraj pol stoletja dolgo tradicijo. Na tem sejmu se posel prepleta z najnovejšimi medicinskimi tehnološki dosežki in produkti, pa za največji specializirani sejem s tega področja na celotnem Bližnjem in Srednjem Vzhodu.

Na letošnjem sejmu Arab Health naj bi predvidoma sodelovalo skoraj 3600 razstavljavcev iz 62 držav z vsega sveta. Tematski naslov sejma bo tokrat ‘Združeni v poslu gremo naprej’, s čemer so gostitelji sejma želeli poudariti, da svetovna zdravstvena industrija skozi celotno pandemijo koronavirusa COvid 19 pokazala svojo odpornost in tudi danes ostaja ena od gonilnih sil svetovnega okrevanja.

Letos se bo od ponedeljka (24. 1.) do srede (27. 1.) na skupnem slovenskem razstavnem prostoru velikosti 180 m2 predstavilo 13 podjetij – Caretronic, d. o. o., DAGRI inženiring, d. o. o., Essentia Pura, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Koval, d. o. o., Mediblink, d. o. o., Mediline, d. o. o., Mesi, d. o. o., Opikar, klimatizacija in čisti prostori, d. o. o., Prevent&Deloza, d. o. o., TIK, d. o. o., UVC Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o.

Javna Agencija SPIRIT Slovenija pa bo na slovenskem razstavnem prostoru sejma Arab Health obiskovalce vabila tudi k ogledu slovenskega nacionalnega paviljona na svetovni razstavi Expo, ki prav tako poteka v Dubaju. Poleg tega bo med torkom (25. 1.) in soboto (29. 1.) v Združenih arabskih Emiratih gostovala tudi 15 članska delegacija slovenskih podjetij s področja zdravja in medicine.

»V tem času namreč na svetovni razstavi Expo 2020 poteka tematski sklop Zdravje in dobro počutje, zato bo na slovenskem nacionalnem paviljonu organiziran mednarodni poslovni forum na temo inovativnih rešitev s področja personalizirane medicine, delegacija pa bo med drugim obiskala tudi sejem Arab Health,« so pojasnili z Agencije Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.