Naslovnica Šport Slovensko alpsko smučanje pred ZOI s precej neznankami

Slovensko alpsko smučanje pred ZOI s precej neznankami

Avtor: Spletno Uredništvo
Februarja bo Peking gostil 24. zimske olimpijske igre. Kot je običajno pred tako pomembnimi športnimi prireditvami, so se slovenski reprezentanti predstavili javnosti in napovedali, kaj pričakujejo od nastopov. Tokrat so bili na vrsti alpski smučarji in smučarke v tehničnih disciplinah, ki bodo na igre odpotovali s precej neznankami.
Slovensko alpsko smučanje pred ZOI s precej neznankami

Tokrat slovenska pričakovanja pred ZOI niso tako velika kot v preteklosti  (foto: FB SloSki Alpine Team)

Zimske olimpijske igre (ZOI), ki jih bo med 4. in 20. februarjem gostila kitajska prestolnica Peking, že glasno trkajo na vrata. Na dolgo pot proti Kitajski se bo kmalu odpravila tudi slovenska olimpijska ekspedicija, v kateri so tudi alpski smučarji in smučarke v tehničnih disciplinah. Zato so se slovenski reprezentanti pred odhodom predstavili javnosti in napovedali, kaj pričakujejo od svojih nastopov.

Kot trenutno kaže, bodo v ženskem delu slovenske reprezentance na ZOI prisotne Andreja Slosar, Ana Bucik, Maruša Ferk Saioni, Meta Horvat, Tina Robnik, Meta Dvornik in pa tudi Ilka Štuhec. Andreja Slokar, ki še ni nikoli nastopila na olimpijskih igrah, je poskrbela za doslej edino slovensko zmago v tej tekmovalni sezoni. Dekleta med stopnjevanjem forme za ZOI skrbi predvsem morebitna okužba s Covidom, ki bi jim lahko preprečila nastope.

Kot so ta teden pojasnili s Smučarske zveze Slovenije, bi morali za našo moško izbrano vrsto v alpskih tehničnih disciplinah na kitajskih smučiščih nastopiti Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Boštjan Kline, Martin Čater in Miha Hrobat. Vendar je Štefan Hadalin malce presenetljivo že dan po objavi sestave reprezentanc odpovedal pot v Peking in sicer je zaradi osebnih vzrokov kar končal tekmovalno sezono.

Tako bo večina bremena glede pričakovanj slovenske javnosti na morebiten vrhunski rezultat padla predvsem na ramena veleslalomista Žana Kranjca. Slednji je sicer odlično začel tekmovalno sezono 2021-22, vendar je nato njegova forma močno padla. Zato je nazadnje celo raje izpustil tekmo svetovnega pokala v Wengnu in šel trenirat v Kranjsko Goro, v zadnjih dneh pa je tudi zamenjal serviserja svojih smuči. Ali se je odločil pravilno, to bodo pokazali šele nastopi na ZOI.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.