Naslovnica Trendi Dežela pridnih bo predstavila Svet kot bojno polje

Dežela pridnih bo predstavila Svet kot bojno polje

Avtor: Spletno Uredništvo
V debatnem projektu Slovenska mladinskega gledališča, ki se imenuje ‘Dežela pridnih’, se za ponedeljek (13. 2. 2023) napoveduje zanimivo predavanje Erika Valenčiča. Poimenovali so ga ‘Svet kot bojno polje’, govora pa bo o sodobnem svetu in vojaških spopadih, ki ga oblikujejo.
Dežela pridnih bo predstavila Svet kot bojno polje

Erik Valenčič bo tokrat tudi brez gostov poskrbel za zanimiv dogodek (foto: PR SMG)

V ponedeljek 13. februarja se ob 19.30 v Klubu Mladinsko oz. v Baru Publika napoveduje zanimiv dogodek iz ciklusa ‘Dežela pridnih‘. Tokrat običajni voditelj Erik Valenčič ne bo gostil katerega od strokovnjakov za dogajanja, ki so pravkar aktualna in zato še bolj zanimiva za širšo javnost, ampak bo spregovoril kar sam. Dogodek nosi naslov ‘Svet kot bojno polje’, Valenčič pa bo govoril o sodobnem svetu in vojaških spopadih, ki ga oblikujejo.

»Februarja bo minilo dvajset let, odkar se je Valenčič prvič podal na Bližnji vzhod in postal vojni novinar. V preteklih dveh desetletjih je poročal iz Afganistana, Iraka, Sirije, Kurdistana, Palestine, s Sinajskega polotoka v Egiptu, iz Južnega Sudana, Libije, Zahodne Afrike in zdaj iz Ukrajine, kjer se je angažiral tudi kot humanitarni prostovoljec,« razkriva napovednik Slovenskega mladinskega gledališča (SMG).

Na predavanju bo Valenčič govoril o svojih izkušnjah iz različnih vojn in se posvetil globalnim geopolitičnim spremembam v zadnjih 20 letih. Poleg tega Valenčič pravkar pripravlja nov dokumentarni film o dogajanju v Zahodni Afriki, ki naj bi po njegove mnenju že kmalu lahko negativno vplival na stabilnost Evrope. Do konfliktov namreč prihaja na območjih Maroka, Mavretanije, Zahodne Sahare, Malija in Burkine Faso (pa tudi v bližnjih Nigeriji, Kamerunu in Nigerju).

Valenčič pri tem ugotavlja, da se vojaški spopadi postopno vedno bolj bližajo Sloveniji, sploh v kontekstu sedanjega dogajanja v Ukrajini.  S SMG pa so že napovedali tudi naslednjo debatno seanso iz ciklusa Dežele pridnih. Poimenovali so jo ‘Poletna nevihta’, vodil jo bo Boštjan Narat, gosta bosta arhitekt Miloš Kosec in znanstvenik Matjaž Ličer, na programu pa bo v torek, 28. februarja, ob 19.30.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.