Naslovnica Gospodarstvo Delovni obiski vseh slovenskih regij se nadaljujejo

Delovni obiski vseh slovenskih regij se nadaljujejo

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko bo marsikdo užival na počitnicah, bo vrh javne agencije SPIRIT Slovenija do konca meseca julija in nato še ves avgust nanizal serijo delovnih obiskov vseh slovenskih regij. Cilj je seznanitev s stanjem, s priložnostmi in s težavami gospodarstva v vsaki od regij, da tako kasneje lažje pripravili najustreznejše ukrepe za podjetja. Poleg tega bodo lokalne podjetnike seznanili z vsemu možnostmi, ki jih trenutno nudi podporno okolje v Sloveniji.
Delovni obiski vseh slovenskih regij se nadaljujejo

Prizor z nedavnega delovnega obiska v Posavski regiji (foto: FB Spirit Slovenija)

Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija skupaj s sodelavci nadaljuje z delovnimi obiski slovenskih regij. Danes se nahaja v Pomurju, jutri bo na Gorenjskem, 1. avgusta pa bo obiskal Goriško. Teden dni zatem bo (8. 8.) obiskal Primorsko-notranjsko regijo in 9. avgusta pa še Podravje. V drugi polovici avgusta bodo sledili še obiski Koroške (17. 8.), jugovzhodne regije (18. 8.), Obalno-kraške regije (23.8.), Zasavja (24.8.) in Osrednjeslovenske regije (datum še ni znan).

Skupaj z drugimi predstavniki javne agencije Spirit Slovenija se Capl med obiski srečuje oz. se bo srečal z gospodarstveniki iz vsake posamezne regije. Poleg tega pa bo celotna delegacija agencije obiskala tudi lokalne podporne institucije, ki izvajajo storitve Slovenske poslovne točke (SPOT) ‘Svetovanje’, katere so sofinancirane preko javne agencije SPIRIT Slovenija iz proračuna RS in tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj,

»Namen obiskov je seznanitev s stanjem, priložnostmi in izzivi gospodarstva v posamezni regiji ter s predlogi in pobudami za ukrepe, ki jih tamkajšnji podjetniki najbolj potrebujejo. Točke SPOT Svetovanje delujejo v okviru sistema SPOT, ki je namenjen celoviti podporni potencialnim podjetnikom in podjetnikom na področju ustanavljanja podjetij, dviga kompetenc, svetovanja in mentoriranja ter internacionalizacije,« so pojasnili s Spirit Slovenija.

Obiski imajo tudi bolj dolgoročen namen. Na javni agenciji, ki prav letos praznuje 10. obletnico delovanja pod tem imenom, bi želeli prek posveta s podjetniki še dodatno izboljšati svoje storitve, programe in aktivnosti, poleg tega pa bi radi vse bodoče novosti zasnovali povsem v skladu z aktualnimi potrebami podjetij oziroma slovenskega gospodarstva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.