Naslovnica Šport Danes se pričenja Evropsko prvenstvo za odbojkarice

Danes se pričenja Evropsko prvenstvo za odbojkarice

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se z dvobojem na izjemno spektakularnem prizorišču Arene v Veroni pričanja žensko Evropsko prvenstvo v odbojki, ki ga bodo skupaj gostile Belgija, Estonija, Nemčija in Italija. Slovenija se bo v uvodnem skupinskem delu v Gentu borila z Ukrajino, Srbijo, Madžarsko, Poljsko in domačo Belgijo, to pa bo že tretji nastop slovenskih odbojkaric na EP.
Danes se pričenja Evropsko prvenstvo za odbojkarice

Prizorišče uvodne tekme EP – preden so postavili igrišče za odbojko (foto: FB Federazione Italiana Pallavolo)

Letošnje Evropsko prvenstvo v odbojki za ženske na sporedu med 15. avgustom in 3. septembrom, skupaj pa ga bodo gostile kar 4 države – Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. Slovenska ženska članska reprezentanca bo v skupinskem dela vse tekme odigrala v belgijskem Gentu. Tam se bodo slovenske odbojkarice po vrsti pomerile z igralkami Poljske, Belgije, Srbije, Madžarske in Ukrajine.

Letošnje Evropsko prvenstvo se bo danes ob. 20 uri pričelo z dvobojem med Italijo in Romunijo, ki ga bo gostilo eno najbolj spektakularnih prizorišč v Italiji – Arena v Veroni. To bo tudi edina tekma na zgodovinskem koncertnem prizorišču, ki ga je v preteklosti s strani športne sfere že večkrat obiskala Kolesarska dirka po Italiji. Finale EP bo gostil Bruselj, slovenska reprezentanca pa bo na EP prvo tekmo odigrala šele v petek.

Varovanke slovenskega selektorja Italijana Marca Bonitte bodo tako 18. avgusta ob 20. uri debitirale proti Poljski. Sicer na tem Evropskem prvenstvu sodeluje 24 reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine s po šestimi izbranimi vrstami v vsaki. V drugi del tekmovanja oziroma v šestnajstino finala se bodo uvrstile po 4 najboljše iz vsake skupine, tako da bosta za napredovanje najbrž potrebni najmanj dve zmagi – po možnosti čim bolj gladki zmagi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.