Naslovnica Kronika Dan pred poplavami je izginil starejši moški iz Kompol

Dan pred poplavami je izginil starejši moški iz Kompol

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob vsem delu, ki so ga zaradi poplav imeli policisti zadnji konec tedna, so včeraj s Policijske postaje Celje sporočili, da svojci že od četrtka pogrešajo 92-letnega Jožefa Planka iz Kompol (občina Štore). Že pred dnevi pa so izginulega Koprčana Tilna Šuberja našli mrtvega.
Dan pred poplavami je izginil starejši moški iz Kompol

Fotografija izginulega Jožefa Planka iz Kompol na Celjskem (foto: policija.si)

S Policijske postaje Celje so včeraj poslali obvestilo za javnost, da svojci pogrešajo 92-letnega Jožefa Planka iz Kompol v občini Štore. Slednjega so zadnji krat videli v četrtek, 3. avgusta 2023 v domačem kraju, nato pa so se za njim izgubile vse sledi. Ker je prav dan zatem sledila vremenska ujma s poplavami na širšem področju Celja, je bila nato najbrž pozornost v veliki meri usmerjena drugam…

Vseeno pa upanje še vedno obstaja. »Oblečene naj bi imel svetle hlače, sivo polo majico s kratkimi rokavi in brezrokavnik temno zelene barve. Vse, ki bi pogrešanega opazili ali kar koli vedeli o njegovem izginotju, prosimo, naj o tem obvestijo Policijsko postajo Celje,« so zapisali celjski policisti. Že pred dnevi, natančneje v torek 27. julija, pa so 15. julija izginulega Koprčana Tilna Šuberja našli mrtvega.

Na isti dan, ko je potekala nova iskalna akcija sorodnikov, prijateljev in prostovoljcev okrog Vanganelskega jezera, so našli truplo nedaleč stran od Tilnovega doma v smeri Šalara – Gažon. Družina je morala nato vse do petka 4. avgusta počakati na rezultate obdukcije, zato v javnost ni pricurljala nobena nova informacija. Na koncu se je izkazalo, da je smrt nesrečnega 21-letnika nastopila zaradi zdrsa v bližnji hudournik.  

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.