Naslovnica Šport Cretu je spet slovenski selektor, cilj so Olimpijske igre

Cretu je spet slovenski selektor, cilj so Olimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je Odbojkarska zveza Slovenije objavila zelo spodbudno novico, da bo slovensko moško odbojkarsko reprezentanco spet vodil Romun Gheorghe Cretu. Cretu se je lani izkazal s tem, da je slovensko reprezentanco popeljal do 4. mesta na svetovnem prvenstvu. Pred tem je bilo nepojmljivo, da se lahko Slovenija z Brazilijo in Italijo bori za medalje na odbojkarskem SP. Sedaj so nov slovenski cilj Olimpijske igre v Parizu.
Cretu je spet slovenski selektor, cilj so Olimpijske igre

Gheorghe Cretu si je pridobil zaupanje igralcev, OZS in navijačev (foto: ozs.si/Volleyball World)

Lanska odločitev vodstva Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), da moško reprezentanco le dva tedna pred začetkom Svetovnega prvenstva prevzame Gheorghe Cretu se je izkazala kot ena najboljših odločitve v zgodovini slovenske odbojke. Pod Romunovo taktirko je reprezentanca takoj zaigrala bolje, na domačem svetovnem prvenstvu je pričela nizat uspeh za uspehom in se nazadnje znašla v boju za medalje.

Kdo bi si mislil, da bomo na nekega dne na televiziji gledali dve tekmi za medalje s svetovnega odbojkarskega prvenstva, na katerih bo Slovenija merila moči z globalnima odbojkarskima velesilama, kot sta Italija in Brazilija? Najbrž niti največji optimisti. Ker je ob 3 srebrnih medaljah z Evropskih prvenstev 4. mesto na lanskem SP največji uspeh slovenske odbojke, bi bilo škoda, če Cretu ne bi ostal za krmilom naše reprezentance.

Sicer se je sprva zdelo, da Cretu odhaja drugam, da je dobil finančno tako zelo ugodno ponudbo, s katero se OZS ne more kosati. A očitno le ni bil tako. »S selektorjem smo se usklajevali kar nekaj časa. Naši razgovori so imeli vzpone in padce. Na koncu smo vsi skupaj vendarle zmogli dovolj pozitivne energije in volje, da smo za slovensko reprezentanco našli idealno rešitev. Naše izkušnje s Cretujem so izjemne.

 Vem, da izjemno pozitivno mnenje o njem delijo tudi reprezentanti in slovenska športna javnost. Tudi zaradi tega smo toliko časa vztrajali pri pogovorih za njegovo vrnitev na selektorsko mesto. Vesel sem, da smo pogajanja uspešno zaključili,« je bil lahko povsem upravičeno zadovoljen predsednik OZS Metod Ropret. Cretu, sicer Evropski trener leta 2022, pa je prav tako izrazil zadovoljstvo s podpisom pogodbe.

Poleg tega je Cretu že napovedal, da je naslednji cilj slovenske reprezentance uvrstitev na olimpijske igre v Parizu leta 2024. OZS pa je še razkrila, da je Cretu že začel s selektorskimi aktivnostmi – v soboto je v Veroni v četrtfinalu italijanskega prvenstva opazoval Roka Možiča, v nedeljo pa v Milanu še Gregorja Ropreta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.