Naslovnica Šport Članska rokometna reprezentanca se vrača sredi oktobra

Članska rokometna reprezentanca se vrača sredi oktobra

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska članska rokometna reprezentanca se bo prihodnji mesec vrnila na parket in odigrala dve tekmi kvalifikacij za nastop na Evropskem prvenstvu, ki bo v Nemčiji potekalo leta 2024. Slovenija se bo najprej srečala z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, nato pa še s Kosovom.
Članska rokometna reprezentanca se vrača sredi oktobra

Slovenski selektor Uroš Zorman na eni prejšnjih reprezentančnih akcij (foto: FB RZS)

Slovenija se je po žrebu za naslednji ciklus kvalifikacij za odhod na Evropsko prvenstvo, ki bo ga bo januarja leta 2024 gostila Nemčija, znašla v skupini 7. Skupina je povsem balkanska oziroma ‘ex-jugoslovanska’, saj so poleg Slovenije v njej še rokometne reprezentance Bosne in Hercegovine, Kosova ter Črne gore. Slovenija bo prvo tekmo novega ciklusa odigrala v četrtek 13. oktobra v Mariboru proti BiH, nato pa bo v nedeljo 16. oktobra gostovala še v Prištini.

Slovenski selektor Uroš Zorman je že sestavil seznam kandidatov za ti dve tekmi. Na njem so vratarji Jože Baznik (Nimes), Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Lemgo), krilni igralci Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Tadej Mazej (Celje PL), krožni napadalci pa so Blaž Blagotinšek (Göppingen), Matej Gaber (Pick Szeged), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Stefan Žabić (Celje PL).

Zunanjo linijo bodo tokrat tvorili Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres), Nik Henigman (Saint Raphael), Domen Makuc (Barcelona), Jaka Malus (Göppingen), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje PL). Tokrat ni zraven Mihe Zarabca in Staša Skubeta – prvega zaradi zdravstvenih težav, drugega pa zaradi slabše forme.

»Odločili smo se za igralce, ki so trenutno v najboljši pripravljenosti. Na prvih dveh tekma ne pride v poštev ničesar drugega kot dve zmagi. Če se navežem še na januarsko svetovno prvenstvo – z vabilom smo prejeli drugo priložnost. Sedaj je na nas, da na vseh tekmah pokažemo, da je bil izpad v kvalifikacijah za mundial naš slab dan, če se lahko tako izrazim,« je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije med drugim dejal selektor Zorman.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.