Naslovnica Kronika Akcija in kampanja za večjo varnost v prometu sta v Sloveniji uspeli

Akcija in kampanja za večjo varnost v prometu sta v Sloveniji uspeli

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Policija je objavila poročilo o letošnjem Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev v prometu, ki je potekal v sklopu kampanje ‘Osredotoči se na cesto’. V Sloveniji je enodnevna akcija, ki je bila na vrsti 21. septembra, popolnoma uspela. Ta dan na slovenskih cestah ni bilo smrtnih žrtev in pa tudi niti ene prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami.
Akcija in kampanja za večjo varnost v prometu sta v Sloveniji uspeli

Policist med preverjanjem dokumentov oziroma podatkov voznika (foto: FB Policija)

Evropski dan brez smrtnih žrtev v prometu je bil pri nas v Sloveniji na vrsti minulo sredo, 21. septembra. Ta dan je slovenska Policija izpeljala mnoge poostrene nadzore na številnih različnih cestah po vseh koncih države, izkazalo pa se je, da so udeleženci v prometu vozili bolj previdno. Ta dan namreč na slovenskih cestah ni bilo smrtnih žrtev in pa tudi niti ene prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami.

Letošnjem Evropski dan brez smrtnih žrtev v prometu, je potekal v sklopu kampanje ‘Osredotoči se na cesto’. Med 16. in 22. septembrom Evropska zveza prometnih policij Roadpol je sicer pritegnila k sodelovanju pri tej kampanji kar 23 evropskih držav. »V EU je 21. septembra umrlo 41 oseb, kar pomeni precejšnje zmanjšanje v primerjavi s povprečjem, ki znaša 62 umrlih zaradi prometnih nesreč dnevno.

V tem obdobju smo odkrili 5.410 kršitev cestnoprometnih predpisov, največkrat v povezavi s prekoračitvijo hitrosti, uporabo varnostnega pasu in uporabo mobitela; v 1.458 primerih smo kršiteljem izrekli opozorilo,« so sporočili s Policije. Predstavili so še podatke, po katerih so med celotnim potekom enotedenske kampanje obravnavali 225 prometnih nesreč, v katerih sta se 2 udeleženca huje telesno poškodovala, 54 pa se jih je poškodovalo lažje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.