Naslovnica Šport Chelsea iz ruskih v ameriške roke že do konca meseca

Chelsea iz ruskih v ameriške roke že do konca meseca

Avtor: Spletno Uredništvo
V londonskem nogometnem velikanu Chelseu so danes ponoči potrdili, da iz ruskih rok prehajajo v ameriške. Po vsiljenem slovesu dolgoletnega lastnika Romana Abramoviča so se pravkar dogovorili z novo ameriško lastniško skupino, ki bo za prevzem skupno plačala 4,25 milijarde funtov, kar znese skoraj 5 milijard evrov.
Chelsea iz ruskih v ameriške roke že do konca meseca

Stadion Chelseaja Stamford Bridge med enim od treningov zadnjih dni (foto:FB ChelseaFC)

Nogometni klub Chelsea je sredi noči (najbrž je do dogovora prišlo v ZDA, od tod za Evropejce precej neobičajen termin) objavil sporočilo za javnost, v katerem je potrdil, da so se dogovorili za prevzem kluba z novo lastniško skupino, v kateri so ameriški poslovneži Todd Boehly, Clearlake Capital in Mark Walter ter Švicar Hansjoerg Wyss. Američani so sicer med drugim že solastniki Los Angeles Dodgersov (baseball) in tudi LA Lakersov (košarka).

»Od celotne opravljene naložbe bo 2,5 milijarde funtov namenjenih nakupu delnic v klubu in tak izkupiček bo položen na zamrznjen bančni račun Združenega kraljestva z namenom, da se 100 % podari v dobrodelne namene, kot je potrdil Roman Abramovič. Za prenos izkupička z zamrznjenega bančnega računa Združenega kraljestva bo potrebna odobritev vlade Združenega kraljestva,« so zapisali v sporočilu za javnost Chelsea FC.

Poleg tega bodo novi lastniki namenili še dodatnih 1,75 milijarde funtov za nove naložbe v klub, kar vključuje naložbe v stadion Stamford Bridge, v klubsko Akademijo, v žensko ekipo, v stadion Kingsmeadow in v nadaljnje financiranje fundacije Chelsea. Postopek prevzema kluba naj bi se predvidoma zaključil že konec meseca maja, seveda ob upoštevanju vseh potrebnih regulativnih odobritev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.