Naslovnica Gospodarstvo Četrti start-up vikend za gospodarsko panogo turizma

Četrti start-up vikend za gospodarsko panogo turizma

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihajajoči konec tedna bo v gospodarski panogi turizma minil tudi v znamenju dogajanja na Vseslovenskem turističnem start-up vikendu. Ta prireditev bo letos od 12. do 14. aprila potekala v kamniškem KIKštarterju.
Četrti start-up vikend za gospodarsko panogo turizma

Napovedni plakat za letošnji dogodek (foto: kikstarter.si)

Mnogi že kar nestrpno pričakujejo letošnji ‘Vseslovenski turistični start-up vikend’, ki bo ta konec tedna na sporedu že četrto leto. Tridnevni program se bo tokrat od petka (12. 4.) do nedelje (14. 4.) odvijal v prostorih kamniškega KIKštarterja, pri organizaciji pa bodo sodelovali še Podjetniški klub Kamnik, Zavod za turizem in šport Kamnik, Občina Kamnik in Turizem Ljubljana.

»Intenzivna tri-dnevna podjetniška delavnica udeležencem, bodisi posameznikom ali ekipam iz vse Slovenije, omogoča, da pod vodstvom vrhunskih mentorjev rešujejo izzive iz turizma ali razvijajo svoj turistični produkt. Usmerjena je v spodbujanje aktivnega, zelenega, trajnostnega turizma v širši slovenski regiji z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino,« so o dogajanju povedali gostitelji s KIKštarterja.

Sicer je KIKštarter, s katerega so podali vse kčjučne informacije o dogodku, zelo aktiven kamniški podjetniški inkubator in pospeševalnik. Za prihajajočo turistično-gospodarsko prireditev pa se obetajo tudi zelo mikavne finančne nagrade. Tako bodo s Podjetniškega kluba Kamnik najboljše ideje nagradili z 1.200, 500 in 300 evri, Občina Kamnik pa bo objavila razpis v višini 20.000 evrov za realizacijo izbranih idej na območju Kamnika.

Poleg tega bodo člani Zadruge KIKštarter najboljše tri ekipe ali posameznike ustrezno izobrazili in pripravili za uspešno predstavitev njihovih idej pred Pospeševalnikom KIKštarter d.o.o., s čimer bo pot od idejne zasnove do dejanskega pričetka praktične uporabe precej krajša in obenem bolj enostavna.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.