Naslovnica Kronika Izginula Sabina, mati 4 otrok, je bila zahrbtno umorjena

Izginula Sabina, mati 4 otrok, je bila zahrbtno umorjena

Avtor: Spletno Uredništvo
Mariborski kriminalisti so včeraj pojasnili, kako so zaključili s preiskavo izginotja 33-letne Sabine Arklinič z območja Ptuja. Žensko so našli mrtvo, umrla je nasilne smrti, pri umoru pa sta sodelovala nje n mož in njegova ljubimka.
Izginula Sabina, mati 4 otrok, je bila zahrbtno umorjena

Policija je hitro ugotovila, kaj se je Sabini v resnici zgodilo (foto: policija.si)

Ptujski policisti so bili v soboto, 23. marca letos obveščeni, da svojci pogrešajo 33-letno Sabino Arklinič, ki naj bi tistega dne ob 4.45 zjutraj odšla do doma neznano kam. Ker naj bi ženska v slogu samomorilcev napisala tudi poslovilno pismo, je dan zatem na bližnjem območju Markovcev in Ptujskega jezera potekala obsežna akcija iskanja pogrešane, vendar ni obrodila sadov. Že čez nekaj dni pa se je izkazalo, zakaj niso nič našli v jezeru.

»Mariborski policisti smo bili v petek, 5. aprila popoldne obveščeni o najdeni mrtvi osebi v okolici Kidričevega. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti in kriminalisti, ki so glede na okoliščine najdbe trupla zaznali razloge za sum, da je oseba umrla nasilne smrti. Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in opravljeno sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da gre za pogrešano 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je bila žrtev kaznivega dejanja.

V okviru preiskave kaznivega dejanja umora je bila še isti večer odvzeta prostost možu žrtve, 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta,« so pojasnili policisti in razkrili grozljive podrobnosti. Osumljenca umora sta namreč sodelavca, ki sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah postala par, nato pa sta se odločila za hladnokrven umor 33-letne žene osumljenca.

Osumljeni je zato svojo ženo v petek 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kjer jo je takoj po izstopu iz vozila napadla njegova 33-letna ljubimka iz okolice Lenarta, jo z ostrim predmetom večkrat zabodla, jo tako ubila, nato pa je truplo tudi odvlekla in ga zakopala. S prizorišča zločina sta se osumljenca odpeljala skupaj, moški pa je naslednji dan prijavil ženino izginotje.

Da bi zavedla policiste, je že pred tem zločinskim dejanjem osumljenka sama napisala lažno poslovilno pismo, ki ga je potem ob prijavi izginotja osumljeni sam predal policistom, da bi jih tako napeljal na napačno sled samomora. A sta se oba so-storilca krepko uštela, saj so ju čez nekaj dni vseeno našli.

Pri hišnih preiskavah so osumljenki doma naleteli tudi na ostri predmet, ki naj bi bil uporabljen pri kaznivem dejanju. Za načrtovanje in zahrbten način umora je sicer predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let, da bi bila zgodba še bolj grozna, pa je bila umorjena Sabina mati štirih otrok, ki so sedaj ostali brez obeh staršev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.