Naslovnica Kronika Celjski kriminalni skupini sta prodajali heroin, kokain in ecstasy

Celjski kriminalni skupini sta prodajali heroin, kokain in ecstasy

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je na Celjskem razbila dve kriminalni združbi, ki sta se ubadali s prodajo mamil. Policisti so pridržali 13 ljudi, zasegli pa so kilogram in pol kokaina, 800 gramov heroina ter 1,3 kg tablet MDMA oz. ecstasya.
Celjski kriminalni skupini sta prodajali heroin, kokain in ecstasy

Štetje 1,3 kg zaseženih tablet MDMA je trajalo kar nekaj časa (foto: policija.si)

Aleš Slapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje, in Mišo Radovančevič, vodja Oddelka za prepovedane droge v Sektorju za organizirano kriminaliteto UKP GPU sta včeraj na novinarski konferenci predstavila izplen večje akcije, pri kateri so aktivno sodelovali celjski kriminalisti in policisti ter kriminalisti Uprave kriminalistične policije.

Preiskava se je začela že v začetku prejšnjega leta 2023, policisti pa so kmalu ugotovili, da so osumljenci delovali v dveh kriminalnih skupinah, ki sta občasno sodelovali pri nakupih, hrambi in nadaljnji prodaji heroina, kokaina in ekstazija oz. MDMA. »Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike z območja Policijske uprave Celje. Po ugotovitvah kriminalistov so osumljenci mesečno prodali najmanj dva kilograma kokaina.

Maja letos so osumljenci med drugim prodali heroin osebi, ki je zaradi predoziranja umrla. V istem mesecu so kokain prodali tudi 19-letnemu dekletu, ki je zaradi zaužitja iskalo zdravniško pomoč in je bilo hospitalizirano. Člani združbe so delovali na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana, kjer so kriminalisti identificirali več dobaviteljev,« so pojasnili na novinarski konferenci. Kriminalisti so nato v zaključni akciji opravili dvanajst hišnih preiskav in ovadili trinajst osumljencev.

Pri tem so zasegli tudi precejšnje količine vseh treh vrst prepovedanih substanc – kilogram in pol kokaina, 800 gramov heroina ter 1,3 kg MDMA oz. ecstasya. Vsi osumljenci so slovenski državljani, nekateri so bili v preteklosti že obsojeni za sorodna kazniva dejanja na območju Slovenije in tudi v tujini, sedaj pa jim grozi od 5 do 15 let zapora.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.