Naslovnica Šport Cedeviti Olimpiji superpokal, jutri start domačega prvenstva

Cedeviti Olimpiji superpokal, jutri start domačega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarji Cedevite Olimpije so včeraj ponovno osvojili slovenski superpokal. Ljubljančani so v Kranju porazili ekipo Kensai Helios iz Domžal s 76:59 in tako v svoje vitrine dodali že 12. superpokalno lovoriko po vrsti.
Cedeviti Olimpiji superpokal, jutri start domačega prvenstva

Ekipa Cedevite Olimpije s sveže osvojenim superpokalom Slovenije (foto: FB Cedevita Olimpija)

Košarkarska ekipa Cedevite Olimpije je včeraj po pričakovanjih osvojila Superpokal Slovenije, potem ko je v Kranju premagala moštvo Kensai Helios Domžale Domžal s 76:59 (22:24, 19:10, 18:15, 17:10). Domžalski košarkarji so se trudili po svojih najboljših močeh in vse do končnice tekme niso prav veliko zaostajali, kljub odličnemu skoku v napadu pa je bila zanje na koncu usodna daljša klop Olimpije.

»Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpiji sta bila Luka Ščuka, ki je v dobrih 23 minutah na parketu dosegel 21 točk ob metu iz igre 7:11 (trojke 5:9), ter Amadou Sow, ki je ob 9 skokih zbral 13 točk. Za Domžale sta največ točk dosegla Miloš Glišić (18, 5 skokov) in Tibor Mirtič (13 točk, 10 skokov),« so o najboljših posameznikih te tekme zapisali na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Spomnili pa so tudi, da je to že četrti zaporedni naslov Cedevite Olimpije v slovenskem superpokalu, hkrati pa tudi njena sedma zaporedna lovorika na slovenskih parketih. Tako so ljubljanski košarkarji, ki jo vodi italijanski trener Simone Pianigiani, malce oddolžili navijačem za slabo igro na superpokalu Lige ABA. Medtem pa se jutri s tekmo Krka – Šentjur pričenja tudi nova sezona domačega prvenstva, Lige Nova KBM, oziroma 1. SKL.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.