Naslovnica Gospodarstvo Bodočnost komercialnega letenja bo v obliki črke V

Bodočnost komercialnega letenja bo v obliki črke V

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred letom in pol sta Tehniška univerza v nizozemskem Delftu in letalska družba KLM oznanili, da sta pričeli z oblikovanjem novega modela potniško-tovornega letala, ki so ga poimenovali Flying-V. Gre za posebno letalo v obliki črke V, ki naj bi zaradi svoje uporabnosti, aerodinamičnih lastnosti in majhne porabe goriva pomenilo bodočnost globalne letalske industrije.

Bodočnost komercialnega letenja je obliki črke VDron-maketa nove vrste letala je bila uspešno preizkušena v Nemčiji (foto: IPPR)

 

Zgodba o letalih, kjer so trup in obe klasični krili spojeni v enotno obliko, izvira iz 30 let prejšnjega stoletja. Večini teh letal je bila sorodna trikotna ‘delta’ oblika, a so obstajali tudi modeli, ki so bili po obliki bolj podobni črki V. Danes cela vrsta nevidnih bombnikov in lovcev ameriškega letalstva izvira prav iz teh prvih modelov. Razvoj tehnologije in materialov pa je pripeljal do tega, da naj bi teorijo letečega krila v kratkem poskusili komercilano uporabiti tudi v civilnem letalstvu.

Pred letom in pol sta Tehniška univerza v Delftu (TU Delft, Nizozemska) in nizozemska letalska družba KLM oznanili, da sta pričeli z oblikovanjem novega modela potniško-tovornega letala, ki so ga poimenovali Flying-V. Zadnje dni avgusta je pa bil v zračni bazi v Nemčiji že na vrsti , prvi testni let drona-makete modela Flying-V. »Zelo smo bili radovedni, kakšne so dejanske značilnosti letenja letala Flying-V.

KLM je že vrsto let med tremi najbolj trajnostnimi letalskimi družbami glede na indeks trajnostnega razvoja DJSI (Dow Jones SustainabilityIndex) in ta trend želimo nadaljevati tudi v prihodnje. Zato smo zelo ponosni, da smo skupaj s partnerji v tako kratkem času uspeli razviti energetsko učinkovit model letala Flying-V,« je ob tem povedal Pieter Elbers, predsednik in izvršni direktor avio družbe KLM.

Osrednja značilnosti novega zračnega plovila Flying-V bo vsekakor morala biti odlična energetska učinkovitost, saj bo letalo namenjeno za lete na dolgih progah. Zato je tudi načrtovano tako, da se v vsakemu od obeh krakov ‘letečega krila’ nahajajo tako potniški del, kot tudi prostor za prtljago in rezervoarji za gorivo. Pilotska kabina pa ostaja povsem spredaj, na spoju obeh delov V-ja.

Strokovnjaki pravijo, da naj bi s tako obliko letala zmanjšali porabo goriva v primerjavi s trenutno najbolj varčnimi avioni vsaj za 20 odstotkov. Sicer je KLM prvo maketo modela Flying-V prvič predstavil ob praznovanju 100-letnice obstoja družbe oktobra lani. Danes pri tem projektu sodeluje že več pomembnih partnerjev, med katerimi se nahaja tudi letalski proizvajalec Airbus.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.