Naslovnica Gospodarstvo Bliža se nova gospodarske promocija Slovenije v Dallasu

Bliža se nova gospodarske promocija Slovenije v Dallasu

Avtor: Spletno Uredništvo
 Slovensko gospodarstvo, turizem in investicije bodo se bo prve dni aprila ponovno predstavili v Dallasu. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj z agencijo SPIRIT Slovenija in Slovensko turistično organizacijo (STO) namreč tudi letos pripravlja poseben poslovno-investicijski dogodek, ki je del promocije Slovenije v povezavi s košarkarjem Luko Dončičem in njegovim NBA klubom Dallas Mavericks.
Bliža se nova gospodarske promocija Slovenije v Dallasu

Vse zeleno, tudi zmaj na igrišču, je bilo del lanske promocije Slovenije v NBA dvorani v Dallasu (foto: FB I Feel Slovenia)

Ni skrivnost, da so Združene države Amerike s svojim 332-milijonskim trgom, ki ima tudi veliko kupno moč, za slovensko gospodarstvo izjemno pomemben trg s številnimi različnimi priložnostmi. Zato Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj z agencijo SPIRIT Slovenija in Slovensko turistično organizacijo (STO) ponovno pripravljajo poseben poslovno-investicijski dogodek v Dallasu.

Širše področje Dallasa je namreč en največjih gospodarskih bazenov v ZDA, zato bodo tam 6. in 7. aprila celostno predstavljeni slovensko gospodarstvo, turizem in investicijske priložnosti. Seveda je vzrok za obisk Dallasa tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki igra za NBA moštvo iz tega mesta. Letošnji dogodek je sicer drugo poglavje uspešne lanskoletne zgodbe.

Agencija SPIRIT Slovenija bo letos 6. aprila organizirala poslovno-investicijsko konferenco, na kateri bodo prisotni spoznavali poslovno in investicijsko okolje, tako v Dallasu kot v Sloveniji. Prav tako bodo predstavljeni primeri uspešnih poslovnih zgodb slovenskih podjetij na trgih ZDA, nato pa bodo sledili individualni poslovni pogovori ter mreženje med slovenskimi in ameriškimi podjetji (B2B srečanja).

»STO bo na isti dan izvedla delavnico za turistična podjetja ‘Texas čuti Slovenijo’, na kateri se bo 40 ameriškim organizatorjem potovanj in turističnim agencijam predstavilo 15 slovenskih turističnih ponudnikov in destinacij, med drugim tudi mesto Ljubljana kot turistična destinacija, privlačna za obisk v vseh letnih časih. Župana Ljubljane in Dallasa pa bosta predstavila možnosti za povezovanje in sodelovanje med obema mestoma,« so pojasnili s STO.

Dan kasneje (7. aprila) bo slovenska delegacija obiskala več podjetij ter opravila poslovne pogovore s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Texasa, s svetovalnimi podjetji in z drugimi predstavniki poslovnega okolja ZDA. Vrhunec dogajanja pa bo zvečer in sicer med košarkarsko tekma med Dallas Mavericks in Chicago Bullsi, ki bo minila v znamenju ‘I feel Slovenia Night’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.