Naslovnica Šport Biatlonci bodo sezono začeli na Švedskem

Biatlonci bodo sezono začeli na Švedskem

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je slovenski javnosti predstavila slovenska biatlonska reprezentanca, ki je na tiskovni konferenci predstavila cilje za tekmovalno sezono 2021/22. Najboljše slovenske biatlonke in biatlonce sedaj čaka potovanje na Švedsko, kjer bo prihodnji teden na sporedu prva tekma svetovnega pokala. Osrednji cilj sezone pa so Olimpijske igre v Pekingu.
Biatlonke in biatlonci slovenske reprezentance za sezono 2021-22, manjka le Jakov Fak (foto: sloski.si)

Včeraj se je slovenski javnosti predstavila celotna slovenska biatlonska reprezentanca, vendar z izjemo prvega zvezdnika Jakova Faka. Dvakratni dobitnik olimpijskih medalj namreč pravkar preboleva virozo. Klasična tiskovna konferenca pred pričetkom nove tekmovalne sezone 2021-22 je potekala v prostorih enega od večjih pokroviteljev reprezentance – družbe Adriatic Droga Kolinska.

»Na uvodu v sezono bodo Slovenijo v Östersundu zastopale: Polona Klemenčič, Nika Vindišar in Živa Klemenčič, moško peterico pa bo novi glavni trener ekipe Janez Marič določil na samem prizorišču, saj tja potuje šest članov ekipe: Jakov Fak, Klemen Bauer, Lovro Planko, Toni Vidmar, Rok Tršan in Miha Dovžan. Alex Cisar in Tais Vozelj bosta sezono začela na tekmah IBU pokala,« so pojasnili na konferenci.

Sicer v slovenskem taboru pravijo, da so bile poletne priprave uspešne in zelo kakovostno opravljene. To je bilo letos še bolj pomembno kot je sicer, saj bodo nato februarja v kitajski prestolnici Pekingu na sporedu zimske olimpijske igre. Zato gredo tokrat posebne zahvale Športnemu društvu Pokljuka, ki je pred začetkom sezone usposobil proge in ekipi omogočil treninge na domačem snegu.

Vodstvo reprezentance pravi, da naj bi v Peking (oz. Beijng) odpotovalo 4 ali 5 biatloncev ter 2 do 4 biatlonke. To bo seveda odvisno od tega, ali bodo do 16. januarja 2022 izpolnili norme mednarodnega olimpijskega komiteja in IBU-ja. Glede svetovnega pokala pa si v moški konkurenci želijo  stopničk in enega tekmovalca med deseterico v skupnem seštevku, medtem ko so pri dekletih so cilji nižji, saj je ekipa še malce neizkušena.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.