Naslovnica Šport Benjamin Šeško je zavrnil vse snubce in ostaja v Leipzigu

Benjamin Šeško je zavrnil vse snubce in ostaja v Leipzigu

Avtor: Spletno Uredništvo
V nogometni Evropi je danes novica dneva odločitev slovenskega napadalca Benjamin Šeška, da ostane v svojem dosedanjem klub Red Bull Leipzigu. Šeško je z rdeče-belimi podaljšal pogodbo vse do leta 2029.
Benjamin Šeško je zavrnil vse snubce in ostaja v Leipzigu

Benjamin Šeško in njegov manager Elvis Bašanović ob podaljšanju pogodbe z RBL (foto: FB Elvis Bašanovič)

Tik pred začetkom Evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji je član slovenske reprezentance Benjamin Šeško sprejel dokončno odločitev, kje bo nadaljeval svojo športno kariero. Perspektivni slovenski napadalec, ki je v nemški Bundesligi zablestel predvsem ob koncu pravkar končane sezone 2023-24, ko je dosegel lepo serijo zaporednih zadetkov, bo vse do leta 2029 ostal v Leipzigu.

Na spletni strani Red Bull Leipziga (RBL) so novico objavili danes zjutraj, kmalu zatem jo je potrdil tudi Šeškov slovenski manager Elvis Bašanović. Iz nemškega kluba so ob tem spomnili, da je slovenski up pogodbo podaljšal predčasno. Sicer pa statistične številke zadnje sezone jasno kažejo, za kako velikega talenta gre. Šeško je v zadnji sezoni na 42 odigranih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 18 golov in prispeval dve podaji (kar pomeni skoraj 50-odstotno učinkovitost).

“Benjamin Šeško je pred enim letom prišel v RB Leipzig kot vrhunski talent in se je pri nas izjemno razvil. Predvsem v drugi polovici sezone je Benji pokazal, kako pomemben je za našo igro in koliko lastnosti prinaša kot popoln napadalec.  Enajst golov v drugi polovici sezone, nazadnje sedem tekem zapored: to razmerje je izjemno in kaže, da je že eden najboljših strelcev v Bundesligi – star je le 21 let,” je ob podpisu nove pogodbe povedal športni direktor RBL Rouven Schröder.

Sicer je bil ‘Benji’ eno prvih imen nogometne tržnice. Za Slovenca naj bi se zadnje tedne resno zanimali evropski nogometni velikani Arsenal, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Borussia iz Dortmunda in Milan. Vseeno pa so se v RBL odločili, da bodo 21-letnega napadalca raje obdržali, investirali vanj in okrog njega zgradili ekipo, ki se bo redno borila za naslov nemškega prvaka ter postala tudi en najboljših klubov v Evropi.

“Prvo leto pri RB Leipzigu sem se imel dobro in sem neverjetno srečen, da sem tukaj. Ekipa, klub, mesto, navijači – celoten paket je zame preprosto izjemen. Predčasno podaljšanje pogodbe je bilo zato zame logičen naslednji korak. V klubu čutim veliko zaupanja in spoštovanja, kar je ključnega pomena, da lahko izkoristim svoj polni potencial,« pa je po podpisu dejal Benjamin Šeško, ki ga v nedeljo ob 18. uri čaka prvi nastop na Evropskih prvenstvih, ko se bo Slovenija ob 18. uri srečala z Dansko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.