Naslovnica Šport Avstralija ne bo videla ne avstrijskega ne srbskega Novaka

Avstralija ne bo videla ne avstrijskega ne srbskega Novaka

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je dokončno postalo jasno, da najboljši teniški igralec na svetu Novak Djoković ne bo odpotoval v Avstralijo. V Sydneyu se namreč v soboto, 1. januarja, pričenja pokal ATP 2022 z udeležbo 16 moških teniških reprezentanc. Temu turnirju sledi Grand Slam turnir v Melbournu, a tudi za Odprto prvenstvo Avstralije udeležba Novaka Djokovića ostaja pod velikim vprašanjem.
Morda pa bo priljubljeni Nole celo zamenjal šport in prešel v gimnastiko (foto: FB ATP)

Mednarodna teniška zveza ATP je včeraj objavila zadnje spremembe glede Pokala ATP 2022, ki se to soboto, na prvi dan novega leta 2022, pričenja v avstralskem Sydneyu. Na tem prestižnem turnirju z udeležbo najboljših 16 moških teniških reprezentanc je Francija v zadnjem hipu zamenjala Avstrijo. To se je zgodilo po odpovedi avstrijskih igralcev Dominica Thiema in Dennisa Novaka.

Namesto Avstrijcev bodo tako v Sydneyu zaigrali trenutno 35. tenisač sveta Ugo Humbert ter njegovi reprezentančni kolegi Arthur Rinderknech, Edouard Roger-Vasselin in Fabrice Martin. Po odpovedi avstrijskega Novaka (Dennisa), pa je sledila še odpoved srbskega Novaka. Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković namreč ne bo odpotoval v Avstralijo, namesto njega pa bo za Srbijo zaigral 33. igralec s svetovne lestvice Dušan Lajović.

Odpovedali so tudi nekateri ruski in ameriški igralci, sicer pa se bo Pokal ATP 2022 začel v soboto, 1. januarja, ob 10. uri. Dvoboje bosta gostili dvorani Ken Rosewall Arena in Qudos Bank Arena, ki se nahajata v olimpijskem parku v Sydneyu, turnir pa se bo zaključil v nedeljo 9. januarja. Temu turnirju nato že 17. januarja sledi prvi Grand Slam turnir nove sezone v Melbournu, a tudi za Odprto prvenstvo Avstralije udeležba Novaka Djokovića ostaja pod velikim vprašanjem.

Novak Djoković je namreč znan nasprotnik cepljenja in omejevalnih predpisov na področju pandemije koronavirusa, na drugi strani pa so avstralske oblasti (ki že v preteklosti slovele po pikolovskih in zapletenih procedurah ob prehajanju državne meje) pravkar še poostrile pogoje za vstop v državo. Ker Novak očitno ne izpolnjuje zahtevanih avstralskih PCT pogojev, ga na prvem turnirju za Grand Slam sezone 2022 tudi najbrž ne bo.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.