Naslovnica Trendi Ameriški morilec v slovenskih kinematografih

Ameriški morilec v slovenskih kinematografih

Avtor: Spletno Uredništvo

Kot zadnja novost meseca septembra v kinematografe prihaja akcijski triler ‘Ameriški morilec’ (American Assassin). Film bo na velikih platnih od 28. septembra dalje.

amer assaPrizor iz filma Ameriški morilec (vir slike: Blitz Slovenija)

V divjem tempu odvijajoča se vohunska srhljivka, polna krute resničnosti sodobnega sveta, v katerem mrgoli skritih sovražnikov, nevidnih podtalnih operativcev, vrhunskega vohunjenja, prenosnega jedrskega orožja in temačnih naklepov, prestavlja edinstvenega ameriškega morilca, ki se lahko pohvali a nebrzdano krutostjo in neusahljivo motivacijo za maščevanje

Po rekordno prodajani seriji romanov pokojnega Vincea Flynna posneti Ameriški morilec občinstvu naposled predstavlja enega najbolj priljubljenih junakov sodobne literature, ki deluje podtalno: agenta Cie Mitcha Rappa. Njegovo obetavno prihodnost sesuje šokanten izbruh nasilja, kar ga spodbudi, da se poda na pot tajnega bojevnika, ki se bojuje proti novi vrsti terorja.

Zdaj mora dognati, kako naj svoj neomajni bes spremeni v pogonsko silo za lov na tiste, ki so si zadali, da uničijo sanje drugih – in to v svetu, v katerem jasni cilji niso več tako pogosti. V vlogi neizprosnega Rappa na velikem platnu blesti čedalje bolj iskani Dylan O’Brien, legendarnega vodjo usposabljanja pa igra oskarjevi nominiranec Michael Keaton.

To je zgodba o protiterorističnem vohunskem mojstru v urjenju, ki v svetu novih pravil razbija stare kalupe. A vendar tudi zgodba – pa naj smo še tako sredi nove ere drznih individualistov – o mednarodnih agentih, ki odkrijejo tisto, kar resnično velja: združiti sile za splošno dobro.

Kot pravi režiser Michael Cuesta: »To je zgodba o izvoru Mitcha Rappa – kako se iz človeka, ki išče osebno maščevanje, prelevi v profesionalca, ki deluje z izjemnim občutkom za pravico. Vesel sem, da bodo oboževalci serije in vsi ostali videli, kako Dylan O’Brien postane Mitch.«

Igrajo še Sanaa Lathan, Shiva Negar, David Suchet, Navid Negahban, Scott Adkins, in Taylor Kitsch. Cuesta je režiral po scenariju, ki so ga na podlagi Flynnovega romana spisali Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick in Marshall Herskovitz.

Akcijski triler American Assassin si bodo gledalci na velikih platnih lahko ogledali od 28. septembra dalje. (vir: Blitz Slovenija)

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.