Naslovnica Kronika Akcija Mikromobilnost bo trajala kar dva tedna

Akcija Mikromobilnost bo trajala kar dva tedna

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti od danes pa vse do 19. maja sodelujejo v nacionalni preventivni akciji ‘Mikromobilnost’. Akcijo vodi Agencija za varnost prometa, posvečena pa je večji varnosti voznikov koles, e-koles in e-skirojev. V prometu je vedno več dvokolesnikov iz teh treh skupin, zato narašča tudi število prometnih nesreč.
Akcija Mikromobilnost bo trajala kar dva tedna

Plakat in nasveti za varno vožnjo z e-skiroji (foto: policija.si)

Za razliko od večine preostalih varnostno-preventivnih akcij v naši državi nacionalna akcija ‘Mikromobilnost’ ne bo trajala le en teden, ampak kar štirinajst dni. To je po svoje razumljivo, saj je v Sloveniji iz leta v leto več voznikov klasičnih koles, e-koles in e-skirojev. Narašča pa tudi število resnih prometnih nesreč, za katere so krivi sami vozniki teh vozil ali pa drugi udeleženci v prometu.

»Tako bomo v tem času poostreno nadzirali promet in ugotavljali kršitve kolesarjev, voznikov lahkih motornih vozil (e-koles in e-skirojev) ter pešcev. Poleg tega bomo pozorni tudi na kršitve voznikov motornih vozil v odnosu do šibkejših udeležencev. Z akcijo želimo prispevati k ozaveščanju o pomenu upoštevanja prometnih predpisov in skrbi za lastno varnost, obenem pa opozoriti voznike na njihovo izpostavljenost,« sporoča Policija, ki tudi v tej akciji sodeluje z Agencijo za varnost prometa.

Sicer na slovenski Policiji spodbujajo različne oblike mobilnosti, vendar hkrati poudarjajo, da je potrebna posebna skrb glede zgoraj omenjenih skupin šibkejših udeležencev v cestnem prometu. Prav tako ne gre le za varnost v prometu na slovenskih cestah in na kolesarskih stezah, ampak tudi na drugih površinah (mestna jedra, cone za pešce), kjer so dvokolesniki edina vozila, poleg njih pa se gnetejo pešci.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.