Naslovnica Slovenija Strokovno srečanje EMB na Bledu in prva zero waste kavarna v Sloveniji

Strokovno srečanje EMB na Bledu in prva zero waste kavarna v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Ekologi brez meja za sredo dopoldan napovedali ‘Turbo’ strokovno srečanje na Bledu, pri čemer je ‘Turbo’ kratica za Turizem Bled Odpadki. Poleg tega so oznanili, da je mariborski Vetrinjc BarCoda pravkar postal prva slovenska ‘zero waste kavarna’.
Strokovno srečanje EMB na Bledu in prva zero waste kavarna v Sloveniji

Vetrinjc BarCoda je pred dnevi praznoval prvi rojstni dan pod ‘zeleno’ upravo (foto: Vetrinjc BarCoda/Vetrinjski dvor)

Ekologi brez meja (EBM) bodo v sodelovanju z Infrastrukturo Bled pojutrišnjem (v sredo, 8. maja), med 11. in 13. uro v Medgeneracijskem centru Vezenine gostili strokovno zasedanje za področja turizma, ki so ga poimenovali ‘Turbo’ (Trizem Bled Odpadki). Že naslov razkriva, da bodo tam predstavili analiza ravnanja z odpadki na področju turizma, rezultati dobrih zero waste praks ter predloge za boljše ravnanje z naravnimi viri in odpadki.

»Na okrogli mizi pa bodo sogovorniki s konkretnimi izkušnjami preprečevanja nastajanja odpadkov v turističnih nastanitvah predstavili svojo zero waste pot in nasvete, ki so navdih tako za domače kot tuje ponudnike. Na dogodku bo ob prigrizkih tudi čas za neformalno mreženje sodelujočih in udeležencev,« so pojasnili z okoljevarstvenega društva Ekologi brez meja. Poleg tega so EMB oznanili, da je mariborski Vetrinjc BarCoda pravkar postal prva slovenska ‘zero waste kavarna’.

Tako je postal Vetrinjc BarCoda del mreže ‘Zero waste Slovenija’, ki jo že 10 let vzpostavljajo EMB. BarCoda je mariborsko kavarniško-prireditveno središče v Vetrinjskem dvoru, kjer se ločeno zbere 88,9 % odpadkov, na obiskovalca pa nastane zgolj 0,060 kg odpadkov. Vetrinjc BarCod od lani upravlja glasbeno društvo KUD Coda, ki sicer organizira tudi (Z)mešani festival, kateri je že pred časom postal prejemnik zero waste naziva.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.