Naslovnica Šport Zmagovalca Gira in Toura še po zmago na Vuelti

Zmagovalca Gira in Toura še po zmago na Vuelti

Avtor: Spletno Uredništvo
Po zmagi na Dirki po Burgosu za Primoža Rogliča ne bo počitka, že v soboto se namreč začenja tretja tritedenska preizkušnja kolesarske sezone – Dirka po Španiji. Na letošnji Vuelti bo Roglič en od dveh favoritov za skupno zmago, pri čemer je drugi favorit kar njegov moštveni kolega Jonas Vignegaard.
Zmagovalca Gira in Toura še po zmago na Vuelti

Zmagovit sprint Rogliča na tretji etapi Dirke po Burgosu (foto: FB Vuelta a Burgos)

Primož Roglič je v zadnjih dneh sodeloval na večdnevni kolesarski Dirki po Burgosu, tam sam dobil dve gorski etapi in z ekipo Jumbo Visme tudi moštveni kronometer, kar je na tej petdnevni dirki več kot zadostovalo tudi za skupno zmago. Primož Roglič se je torej po veličastni zmagi na Dirki po Italiji in daljšemu poletnemu premoru na asfalt vrnil v odlični formi, kar je zelo dobra novica. Že od sobote (26. avgusta ) ga namreč čaka nastop na Vuelti.

Slovenski kolesarski as je doslej zmagal na Dirki po Španiji v letih 2019, 2020 in 2021, lani pa je po padcu odstopil. Letos bi bil Primož, zmagovalec Gira, tudi prvi favorit za zmago na tej tretji tritedenski dirki tekmovalne sezone, če se ne bi na njej pojavil tudi letošnji zmagovalec Dirke po Franciji, ki je sicer hkrati njegov moštveni kolega pri ekipi Jumbo Visme Jonas Vignegaard.

Ni kaj, pri super-moštvu Jumbo Visme hočejo letos na vsak način zmagati na vseh treh tritedenskih dirkah v sezoni, zato bodo tudi na Vuelto poslali izjemno kakovostno osmerico kolesarjev. Poleg tega so se odločili, da bosta (vsaj na startu) tako Roglič kot tudi Vignegaard oba imela enakovredno vlogo kapetana moštva. Prav lahko pa se zgodi, da jo bo že v soboto rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku oblekel nekdo tretji iz ekipe Jumbo Visme.

Dirka po Španiji 2023 se bo namreč v soboto pričela z moštvenim kronometrom, na katerem je nizozemsko rumeno-črno moštvo tudi prvi favorit za uvodno etapno zmago, v takšnih situacijah pa se prvo mesto velikokrat prepusti enemu od slabših tekmovalcev ekipe, da se favoriti (oz. kapetani) vsaj še za kakšen dan izognejo zamudnim podelitvam in intervjujem po koncu etap.

Jonas in Primož sta tudi največja favorita za končno zmago, saj Tadeja Pogačarja in Adama Yatesa iz ekipe Team Emirates UAE, ki sta bila na Touru druga in tretja, tokrat ne bo na Dirki po Španiji. Tako se zdi še najresnejši konkurent Jumbovi dvojici Gerraint Thomas iz moštva Ineos Grenadiers, ki pa ima že 37 let. Na strmih španskih vzpetinah pa bosta forma in zmožnost regeneracije posameznika pomembnejša faktorja od izkušenj.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.