Naslovnica Šport Zmaga Slovenije, SP pa se bo v nedeljo začelo brez piva

Zmaga Slovenije, SP pa se bo v nedeljo začelo brez piva

Avtor: Spletno Uredništvo
V nedeljo se ob 17.  uri pričenja svetovno nogometno prvenstvo v Katarju, ki tudi tik pred začetkom še naprej buri duhove. Slovenska reprezentanca pa se bo po včerajšnji  zmagi v Romuniji v nedeljo že ob 15. uri na Stožicah pomerila s Črno goro.
Zmaga Slovenije, SP pa se bo v nedeljo začelo brez piva

Slovenska reprezentanca je spomladi v Katarju odigrala prijateljsko tekmo proti gostiteljem SP (foto: FB QFA)

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj na prijateljskem dvoboju v romunskem Cluju premagala domačo izbrano vrsto z 2:1. Fantje selektorja Matjaža Keka so odlično odigrali prvi polčas ter ga po zadetkih Benjamina Seška in Andraža Šporarja dobili z 2:0. V drugem polčasu pa so Romuni pritisnili in si pripravili vrsto priložnosti, Denis Dragus je zadel za 1:2, ostale poskuse pa je obramba na čelu z Janom Oblakom z nekaj sreče uspela odbiti.

Tako je ostalo pri tesni zmagi Slovenije v gosteh, naše reprezentanca pa se bo v nedeljo že ob 15. uri na Stožicah pomerila še s Črno goro. Tudi na tem dvoboju je naša reprezentanca favorit. Tej tekmi bo ob 17. uri sledila prva tekma svetovnega prvenstva v Katarju, ki tudi v dneh tik pred pričetkom še naprej buri duhove. Po poskusu nasilnega posredovanja katarskih oblasti med javljanjem v živo danske TV-ekipe, se je sedaj zapletlo glede piva.

Mednarodna nogometna zveza FIFA se je namreč dva dni pred pričetkom prvenstva odločila, da alkoholnih pijač ne bo na prodaj v bližini stadionov. To so zahtevali Katarci, ki so vse od izbora za to SP vsa leta ponavljali, da bodo navijačem omogočili kozarec piva. Alkoholnega piva, da ne bo pomote. Sicer je prvenstvo v Katarju sporno zaradi sumljivega izbora te lokacije in zaradi izkoriščanja delavcev med gradnjo prizorišč.

Zato je toliko bolj nenavadno, da se je za bližnje volitve novega predsednika Mednarodne nogometne zveze FIFA prijavil le en kandidat in sicer dosedanji predsednik Gianni Infantino.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.