Naslovnica Šport Zlata Janja je že v olimpijski formi

Zlata Janja je že v olimpijski formi

Avtor: Spletno Uredništvo
Prva dama svetovnega športnega plezanja je spet pokorila Innsbruck. Janja Garnbret je po četrtkovi zmagi na balvanih na tekmi svetovnega pokala zmagala tudi v hitrostni preizkušnji, kar je bila že njena tretja dvojna zmaga na Tirolskem. Zadnji tekmovalni test pred olimpijskimi igrami v Parizu je bil tako za dobitnico olimpijskega zlata iz Tokia izjemno uspešen – Janja je spet v vrhunski olimpijski formi.
Zlata Janja je že v olimpijski formi

Nasmešek Janja Garnbret po dvojni zmagi na Tirolskem najbrž pove vse (foto: Grega Valančič/PZS)

Slovenske zastave so na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Innsbrucku prvič zavihrale že v četrtek, ko je Janja Garnbret zmagala na zahtevni balvanski preizkušnji, poleg tega pa je najbrž dobila tudi svojo naslednico. Druga je bila namreč 17-letna Jennifer Buckley, hči Slovenke in Irca, ki živi v Švici. Zanjo je bil to celo prvi nastop na članski tekmi svetovnega pokala, zato je bilo drugo mesto pravcata senzacija.

Janja Garnbret pa je nato zablestela tudi v težavnostnem plezanju. »Vodilni položaj po kvalifikacijah je ohranila tudi po polfinalu, v finalu pa jo je do zmage vodil le vrh, ki ga je dosegla v zadnjih sekundah in tako ohranila prednost pred Japonko Ai Mori, ki je prav tako dosegla vrh, a se morala zadovoljiti s srebrom. Z bronom je zmagovalni oder dopolnila Korejka Chaehyun Seo,« so 45. zmago Janje Garnbret na tekmah svetovnega pokala opisali na Planinski zvezi Slovenije (PZS).

Janja je sicer na tekmah svetovnega pokala v Innsbrucku že tretjič zmagala tako v težavnosti kot tudi na balvanih. Bolj kot s tem pa je bila slovenska plezalna zvezdnica zadovoljna s svojo formo, saj bo 25-letna Korošica že čez mesec dni v Parizu branila naslov prve olimpijske prvakinje v plezalnih disciplinah, ki ga je osvojila na OI v Tokiu leta 2021.

Druga najboljša slovenska plezalka na tekmi v težavnosti je bila spet presenetljiva Jennifer Buckley, ki se je v polfinalu uvrstila na 12. mesto. Finale se ji je izmuznil za malenkost, podobno pa se je v moški konkurenci zgodilo Luki Potočarju, ki je bil trinajsti. Od ostalih se je Mia Krampl uvrstila na 17., Sara Čopar na 18. in Vita Lukan na 24. mesto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.