Naslovnica Slovenija Voznikom v Ljubljani je zjutraj vsaj nekoliko odleglo

Voznikom v Ljubljani je zjutraj vsaj nekoliko odleglo

Avtor: Spletno Uredništvo
V središču Ljubljane se je spet lahko sprostil promet, saj je bila danes v zgodnjih jutranjih urah končana večnevna popolna zapora Dunajske ceste. Trenutno so prevozni štirje cestni pasovi, vsi delovni posegi na železniškem nadvozu pa bodo predvidoma zaključeni do konca leta.
Voznikom v Ljubljani je zjutraj vsaj nekoliko odleglo

Pogled z višine na gradbišče, dvopasovni promet in železniški nadvoz (foto: DRSI/MZI)

Zjutraj je marsikoga razveselila vest, da so v središču slovenske prestolnice spet odprli promet po Dunajski cesti. Tudi z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) in z Ministrstva za infrastrukturo (MZI) so potrdili, da je bila popolna zapora ene od najpomembnejših prometnih žil Ljubljane odpravljena in da so na Dunajski cesti sedaj prevozni štirje pasovi za motorna vozila, po dva v vsako smer.

Poskrbeli pa so tudi za varnost ostalih udeležencev v prometu in sicer je bil za pešce in kolesarje na zahodni strani podvoza vzpostavljen varen koridor. »V času popolne zapore Dunajske ceste je bil uspešno odstranjen celotni severni del obstoječega nadvoza čez Dunajsko cesto. Trenutno potekajo pripravljalna dela za začetek izvedbe pilotov in kasneje pilotne grede. Sočasno so v proizvodnih obratih v izdelavi tudi jekleni nosilci.

 Na območju hodnikov za pešce in kolesarje poteka izvedba kolektorja za komunalne vode in gradnja elektrokabelske kanalizacije za visoko napetost,« so pojasnili z MZI in z DRSI. Dodali so, da je bila doslej že zgrajena tretjina novega nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, preostali del gradnje in drugi posegi na železniškem nadvozu pa naj bi bili po načrtih zaključeni do konca leta.

Velja spomniti, da je ta infrastrukturni projekt zelo pomemben za nadgradnjo celotnega slovenskega železniškega omrežja. Projekt so razdelili na več sklopov. V Sklopu A je predvidena gradnja nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto (2023–2024), v Sklopih B in C nadgradnja osrednjega dela železniške postaje Ljubljana (2024–2026), v Sklopu D pa gradnja novih železniških nadvozov čez Šmartinsko in Potrčevo cesto (2025–2027).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.