Naslovnica Slovenija Zdaj je čas za pripombe in predloge

Zdaj je čas za pripombe in predloge

Avtor: Spletno Uredništvo

Z dveh minisrtstev in s strani posebne medresorske skupine so spomnili širšo javnost, da pravkar poteka zbiranje idej, mnenj in pripomb glede Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Slovenije. 

Earth EnvironmentOblike energije in njene uporabe lahko močno vplivajo na podnebje (foto: maxpixel.net)

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) obvešča, od 4. marca do 8. aprila 2019 poteka predhodno posvetovanje in dialog glede osnutka Nacionalno energetskega in podnebnega načrta Slovenije (NEPN). Zainteresirano strokovno in širšo javnost vabijo k sodelovanju in pripravi prispevkov glede posameznih razsežnosti energetske unije.

Ministrstvo za infrastrukturo (MZI) pa je v sodelovanju z medresorsko delovno skupino, katere član je tudi MKGP, že pripravilo prvi osnutek NEPN-a. Slednji temelji na že pripravljenih strokovnih podlagah ter sprejetih dolgoročnih in srednjeročnih strateških, akcijskih in poročevalskih dokumentih, ki so vsi tudi javno dostopni. Pripravili so tudi 20 vprašanj o razsežnostih energetske unije

“Za potrebe predhodnega posvetovanja in dialoga glede osnutka NEPN vljudno vabimo vse zainteresirane deležnike, lokalne organe, organizacije civilne družbe, poslovno skupnost, vlagatelje in druge zadevne zainteresirane strani ter širšo javnost, da prispevajo k javnemu posvetovanju in dialogu s pripravo prispevkov na pripravljena vprašanja,” so zapisali na MZI.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.