Naslovnica Slovenija Zakaj bomo letos dopustovali doma v Sloveniji

Zakaj bomo letos dopustovali doma v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija ta teden pričenja z obsežno motivacijsko kampanjo, ki bo Slovence pozvala, da letos poleti odkrivajo znane in manj znane kotičke države. Kampanja bo potekala v tesnem sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom, destinacijami, mediji in znanimi osebnostmi. Slovenci naj bi letos dopustovali doma, da bi pomagali k zagonu gospodarstva in tudi zaradi varnosti – da ne bi staknili koronavirusa kje v tujini.  

Zakaj bomo letos dopustovali doma v SlovenijiZakaj bi letos tvegali zdravje v tujini, ko je Slovenija polna čudovitih kotičkov (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je kot primarno aktivnost za premagovanje posledic pandemije koronavirusa že pripravila posebno promocijsko kampanjo za domači trg. S to kampanjo želijo spodbuditi Slovence, da letos dopustujejo doma in raziskujejo Slovenijo ter tudi delijo svoja doživetja prek spletnih omrežij. Ker je Slovenija prepolna naravnih lepot in zanimivih krajev, odločitev za dopust na domačih tleh zagotovo ne bi smela biti pretežka.

Akciji STO so se pridružile Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Kongresni urad Slovenije, Združenje Slovenia Outdoor, Združenje turističnih vodnikov Slovenije, Združenje zgodovinskih mest Slovenije, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije, Turistična zveza Slovenije, vodilne slovenske turistične destinacije in Planinska zveza Slovenije.

Podpora prihaja tudi s strani uglednih posameznikov – kot so mednarodno priznani slovenski kuharski mojstri, državnih institucij – med drugim Urada vlade za komuniciranje, pa tudi mnogi slovenski mediji naj bi se pridružili kampanji. »Odkrivanje naše dežele poglablja našo vez z njo ter krepi zavedanje in ponos, v kako edinstveni deželi živimo. Hkrati utrjuje zavedanje, da našo deželo edinstveno in pristno delajo prav njeni ljudje,« pravijo na STO.

Vendar pa tokrat ne gre le za lepote Slovenije, ampak tudi za denar, ki bo ostal v državi in bo pomagal hitreje premagati negativne gospodarske posledice pandemije koronavirusa. Poleg tega  pa bo za dopustovanje v Sloveniji ključna varnost. Dokler ne bodo našli zdravila ali cepiva za koronavirus Covid-19, se lahko turistični centri v tujini na hitro pretvorijo v največja potencialna žarišča za nove okužbe.

Tako so na primer na hrvaškem otoku Brač, kjer vsako leto dopustuje veliko Slovencev, zaradi izbruha novih primerov okužbe v zadnjih dneh razglasili dvotedenske epidemiološke izredne razmere, celoten otok (vse prebivalstvo) dali pod karanteno, prepovedali vsa potovanja na Brač in z njega na kopno, popolnoma omejili gibanje na otoku ter začeli z obsežnimi akcijami razkuževanja javnih površin. Če bi bili minuli konec tedna na nesrečnem Braču, bi resno tvegali zdravje, poleg tega pa bi se vaš konec tedna podaljšal za najmanj 14 dni. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.