Naslovnica Trendi Začelo se je poletje, začenja se izjemni mariborski Festival Lent

Začelo se je poletje, začenja se izjemni mariborski Festival Lent

Avtor: Spletno Uredništvo
Začetek poletja bo v Mariboru danes sovpadel z začetkom Festival Lent 2024. Največji poletni festival na prostem v Sloveniji in eden najstarejših v Evropi, že več kot 30 let prinaša v mesto poletje, tudi letos pa bo postregel z izjemno pestrim dogajanjem. V enem festivalu bo namreč združenih kar 5 festivalov, tako da je predvidenih dogodkov res ogromno.
Začelo se je poletje, začenja se izjemni mariborski Festival Lent

Festival Lent se zaradi privlačnih vsebin lahko pohvali tudi z množičnim obiskom (foto: FB Visit Maribor)

Danes se pričenja Festival Lent 2024, ki bo do sobote 29. junija Maribor spremenil v eno samo ogromno festivalsko prizorišče. Tudi letos bo v mestu ob Dravi na voljo marsikaj, saj se bodo vrstili glasbeni, plesni, gledališki in drugi dogodki s področja umetnosti, vse ob zagotovljeni enološki in gastronomski spremljavi. Festival ima vedno tudi poudarjeno mednarodno noto, saj se tam srečujejo umetniki in obiskovalci z vsega sveta.

Festival Lent 2024 bo združil 5 festivalov v enem. Prvi je ‘Folkart’ – mednarodni folklorni festival s 35-letno tradicijo, drugi je JazzLent & Jazz Podij- najboljša jazzovska imena v edinstvenem ambientu mestnega jedra, tretji je festival uličnega gledališča ‘Ana Desetnica na Lentu’, četrti festival ustvarjanja in radovednosti za otroke in odrasle ‘Art Kamp’, peti pa ‘StandupLent’ s humorističnimi nastopi v živo.

Programi vseh petih ‘podfestivalov’ so tako bogati, da jih je priporočljivo na spletni strani mariborske turistične organizacije visitmaribor.si. Za kulinarična doživetja na gastronomskem delu Lenta bodo med novo brvjo in odrom pri trgu ob Hiši Najstarejše trte, za okusno hrano letos poskrbeli ponudniki Skunk, Šiš, Kurtoš, Alexander, Zebra šank, Biang Biang Noodles in Franci’s Diner.

Organizatorji festivala lent so tudi trajnostno usmerjeni, tako da bo med 21. in 29. junijem vstopnica na dan festivalskega dogodka veljala tudi kot avtobusna vozovnica za ta isti dan. To pomeni, da se lahko obiskovalec z vstopnico na festival brezplačno pelje z vsemi avtobusnimi linijami lokalne družbe Marprom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.