Naslovnica Šport Za uvrstitev na rokometno SP 2025 dvakrat s Švico

Za uvrstitev na rokometno SP 2025 dvakrat s Švico

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca se že od nedelje v Izoli pripravlja na kvalifikacijska dvoboja za prihodnje svetovno prvenstvo, ki ga bodo prihodnjo zimo skupaj gostile Hrvaška, Norveška in Danska. Slovenija se bo v četrtek v Kopru ob 18. uri pomerila s Švico, povratna tekma v Švici pa bo nato na vrsti v nedeljo. Slovenska izbrana vrsta je tokrat malce oslabljena, a so v našem taboru tega že vajeni.
Za uvrstitev na rokometno SP 2025 dvakrat s Švico

Slovenska ekipa se v Izoli zelo intenzivno pripravlja na Švicarje (foto: FB RZS)

Selektor članske rokometne reprezentance Slovenije Uroš Zorman za prihajajoči dvojni obračun s Švico ne bo mogel računati prav na vse najboljše igralce. Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) so potrdili, da imata igralec desnega krila Gašper Marguč in organizator igre Miha Zarabec zdravstvene težave z Ahilovo tetivo, levi zunanji igralec Borut Mačkovšek pa ima bolečine v levem kolenu.

Selektorju so tako ostali na razpolago krilni igralci Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Blaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Peter Šiško, Aleks Vlah, Dean Bombač, Mitja Janc, Jure Dolenec, Nejc Cehte in Tadej Kljun, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Jernej Drobež, Kristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarji Klemen Ferlin, Urh Kastelic in Urban Lesjak, naknadno pa sta bila vpoklicana še zunanja igralca Aleks Kavčič in Tilen Strmljan.

Slovensko člansko rokometno reprezentanco v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo, ki ga bodo med 14. januarjem in 2. februarjem skupaj gostile Hrvaška, Norveška in Danska, torej ta teden čakata kvalifikacijski tekmi proti Švici. Prvi dvoboj bo na sporedu pojutrišnjem (v četrtek, 9. maja) ob 18. uri v koprski dvorani Arena Bonifika, povratni pa nato v nedeljo (12. maja) ob 16. uri v Wihtherthuru.

“Čakata nas dve zahtevni tekmi. Na vsaki bomo morali pokazati največ, česar smo sposobni. Upam, da nam že v Kopru, tudi s pomočjo navijačev, uspe iztržiti dober rezultat. Imamo nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bomo tisti, ki smo na pripravah, pravi,” je napovedal reprezentant Jernej Drobež.

V Areni Bonifika bodo na tribunah prisotni tudi člani izbrane vrste Slovenije, ki je pred okroglimi 20 leti na domačem evropskem prvenstvu pod vodstvom selektorja Toneta Tislja dosegla največji uspeh slovenskega moškega reprezentančnega rokometa – osvojila je srebrno kolajno.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.