Naslovnica Trendi Vzporedni materi je najnovejši film Pedra Almodovarja

Vzporedni materi je najnovejši film Pedra Almodovarja

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se bo v kinematografih pričala predvajati še ena velika filma novost meseca januarja. Gre za zadnjo stvaritev slavnega režiserja Pedra Almodovarja, ki se imenuje ‘Vzporedni materi’, v filmu pa blesti zvezdnica Penélope Cruz.
Vzporedni materi je najnovejši film Pedra Almodovarja

Tako je Penélope Cruz lani prejela posebno nagrado na filmskem festivalu v Benetkah (foto: FB Madres paralelas)

Jutri v slovenska kina poleg ‘Ulice nočnih mor’ mehiškega režiserja Guillerma del Tora, prihaja še ena velika novost s španskega jezikovnega področja. Gre za film ‘Vzporedni materi’, pod katerega se je kot režiser in tudi kot scenarist podpisal slavni španski ‘cineasta’ Pedro Almodovar, v njem pa igra osrednjo vlogo najbrž največja španska filmska zvezdnica,  dobitnica Oskarja Penélope Cruz.

“Vzporedni materi govori o prednikih in potomcih, o resnici zgodovinske preteklosti in najintimnejši resnici likov. S pomočjo treh zelo različnih mater govori o identiteti in materinski strasti. Poleg Janis in Ane je tu Anina mama, sebična ženska brez materinskega čuta. Kot pripovedovalca me najbolj privlačijo nepopolnosti teh mater, zelo drugačnih od tistih, ki so do sedaj nastopile v moji filmografiji,” je o svojem zadnjem filmu povedal Pedro Almodovar.

Poleg Penélope Cruz, ki je bila 11. septembra lanskega leta na filmskem festivalu v Benetkah tudi posebej nagrajena za svojo vlogo v tem filmu, v Vzporednih materah igrajo še Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez Gijón in Rossy de Palma Julieta Serrano. Film ‘Vzporedni Materi’ (ogirinalno: ‘Madres paralelas’) pa za slovensko tržišče distribuira družba Cinemania group.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.