Naslovnica Šport Vse bolj opazen slovenski delež na prestižnem Mednarodnem turnirju narodov

Vse bolj opazen slovenski delež na prestižnem Mednarodnem turnirju narodov

Avtor: Spletno Uredništvo

Na prestižnem mladinskem Mednarodnem turnirju narodov bodo letos sodelovale kar tri slovenske reprezentance – ženska izbrana vrsta U-16, moška U-15 in reprezentaca v futsalu U-18. Turnir poteka na italijanski strani Posočja s centrom v Gradiški, deloma pa tudi na slovenskih tleh.  

Vse bolj opazen slovenski delež na prestižnem Mednarodnem turnirju narodov Lani so slovenski upi v finalu premagali Portugalsko (foto:torneodellenazioni.com)

 

Slovenija bo med 28. aprilom in 4. majem vnovič zelo aktivno sodelovala na enem najbolj kakovostnih mladinskih nogometnih turnirjev na svetu. Na ‘Mednarodnem turnirju narodov’, ki se je iz vasi Gradiška razširilo že na 3 države, bodo sodelovale 3 slovenske državne selekcije, primorska igrišča pa bodo tudi letos gostila velik del tekem. V moški kategoriji U-15 bodo slovenski upi branili lansko zmago, njihovi nasprotniki v skupini C pa bodo reprezentance Mehike, ZDA in Indije.

Prva tekma med Slovenijo in Mehiko bo 28. aprila ob 17. uri v Ajdovščini, dan kasneje bo v Novi Gorici ob 17. uri na sporedu obračun med Slovenijo in ZDA, 30. aprila, prav tako ob 17. uri pa bo v Tolminu na vrsti še zadnja tekma skupinskega dela med Slovenijo in Indijo. Velja dodati, da bo letos tekmovanje v skupini D v celoti potekalo v Avstriji. Polfinalni dvoboji bodo 2. maja, veliki finale, ki bo najbrž na italijanski strani meje, pa bo 4. maja.  

 “Čaka nas nekaj dni priprav, potem pa strnjen ritem tekem proti zelo kakovostnim tekmecem, ki niso predstavniki evropskega nogometna. Mehika je svojo kakovost dokazala na močnem turnirju v Zagrebu, kjer je bila v finalu, zelo kakovostni si tudi Američani. Skupina bo torej zahtevna, vendar je tako tudi prav. Verjamem, da bodo tudi naši fantje znova pokazali svojo kakovost,” pravi selektor Tomaž Perovič.  

Ženska izbrana vrsta U-16 se bo 28. aprila ob 15. uri v Ajdovščini pomerila z Mehiko, dan kasneje jo ob isti uri v Novi Gorici čaka še tekma s Severno Korejo, 1. maja pa jo ob 17. uri čaka še najbrž najtežja tekma v skupini B in sicer proti Norveški. Finalni obračuni bodo nato na vrsti 3. maja. Letos pa bo na turnirju drugič potekalo tudi tekmovanje v futsalu.

Slovenska mlada futsal reprezentanca U-18 se bo v Manzanu 27. aprila že ob 11. uri pomerila z Italijo, dan kasneje pa ob 17. uri še s Španijo. Zadnji nastop naših bo proti reprezentanci Ukrajine in sicer 29. aprila ob 17. uri v Gradežu.   

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.