Naslovnica Trendi Ta teden kar šest zaporednih glasbenih dogodkov

Ta teden kar šest zaporednih glasbenih dogodkov

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihodom julija se bo od danes dalje razcvetel tudi Letni vrt Gala hale. Ta teden je predvidenih kar 6 glasbenih dogodkov, med katerimi izstopa gostovanje kultne grške rock skupine 1000 Mods.
Ta teden kar šest zaporednih glasbenih dogodkov

1000Mods na enem od lanskih koncertov (foto: FB 1000Mods)

Glasbeni julij se bo na Letnem vrtu pričel že drevi, ko se od 20. ure dalje napoveduje mamljiv koncert znanega in precej ekstravagantnega hrvaškega electro-pop dua ‘Nipplepeople’. Sicer bo poskrbljeno tudi za pred-ogrevanje in za after-ohlajanje, kar bo naloga (prav tako dvojice) ‘Italostboys’. Jutri (2. julija) ob 20. uri pa Level Up in Kapa predstavljata kar trojni koncertni nastop.

Napovedujejo se afro-futurusti ‘HHY & The Kampala Unit’ iz Ugande, japonski acid kraut duo ‘Heavenphetmine’ ter domača premiero slovenskega synth ambient projekta ‘Ribeiroia’. V sredo bo na vrsti event z zanimivim naslovom ‘Viski tud k je sreda’. Najprej bosta na sceni člana nove generacije ljubljanskega rap podzemlja z imenom ‘PTČ’, potem sledi že lepo uveljavljen kamniški trio ‘Matter’, za konec pa še after z dvojico ‘Mima & Zazi’ (Pusa).

V četrtek (4. julija) pa se v Ljubljano vrača kultna grška stoner-rock falanga, poimenovana 1000Mods. Tako se skupina imenuje, ker njeni člani prihajajo iz peloponeškega mesteca Chiliomodi, kar v slovenskem prevodu pomeni ‘Tisoč mod’. Grki, ki skupaj nastopajo že od leta 2006, že tretjič v zadnjih letih prihajajo v Slovenijo. Za uvod v večer težkih rifov pa bo zadolžena koprska stoner rock-doom metal ekipa ‘Omega sun’.

V petek se ob 21. uri na Letni vrt vrača ‘Slovenska popevka’, katere glavna akterja bosta DJ-ja Udo Brenner in Funkenstein (oba Zeleno sonce). Tokrat izjemoma kar šestdnevni delovni teden pa se bo iztekel v soboto, ko bo s prekmurskih ravnin v Gala Halo pripotovala skupina ‘Moving as a Giant’, kjer bo predstavila svoj istoimenski studijski prvenec, izdan pri založbi organizatorjev koncerta Društva Kapa, ki se imenuje Kapa Records.

»Za predjed bo poskrbel folk-grunge kantavtor Gašper Letonja, človek, znan po svoji vsestranski aktivnosti na alternativni glasbeni sceni, od Kapa Records varovancev The Canyon Observer, pa do elektronskega noise projekta Warlord Chipmunk. Po koncertnem programu nas s svojim outsiderskim bisernim izborom počastita še Andrej Pervanje in P4RTN3R,« so tedenski napovednik zaključili z Društva Kapa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.