Naslovnica Šport Vettel v prihodnji sezoni ne bo vozil za rdeče, morda za rumene ali oranžne

Vettel v prihodnji sezoni ne bo vozil za rdeče, morda za rumene ali oranžne

Avtor: Spletno Uredništvo

Sebastian Vettel v prihodnji sezoni ne bo vozil za svoje sedanje moštvo v Formuli 1 – ekipo Ferrarija. Scuderia in Vettel sta se sporazumela, da ne bosta podaljšala trenutne pogodbe. Vzrok za prekinitev naj ne bi bil finančne narave, ampak gre predvsem za izostanek pričakovanih rezultatov in za izgubo medsebojnega zaupanja.

 Vettel v prihodnji sezoni ne bo vozil za rdeče morda za rumene ali oranžneSodelovanje Sebastiana Vettla in ekipe Ferrarija se počasi, a dokončno izteka (foto: FB Scuderia Ferrari)

 

Novica, ki je včeraj prišla iz Maranella, ni preveč presenetljiva. Že nekaj dni so se namreč v specializiranih medijih pojavljali različni namigi, da pogajanja o podaljšanju pogodbe med ekipo Formule 1 Ferrari in nemškim voznikom Sebastianom Vettlom še potekajo in da obstajajo precejšnja razhajanja glede finančnih zadev. A finance na koncu le niso bile glavni razlog za prekinitev sodelovanja.

Odnos med Ferrarijem in Vettlom se je namreč začel kvariti že malce dlje nazaj v času, saj štirikratni svetovni prvak (z Red Bullom med leti 2010 in 2013) Vettel nikakor ni uspel osvojiti svojega petega naslova prvaka z italijanskim moštvom, kar je bil osnovni razlog, da je leta 2015 prestopil k ‘rdečim’. Sebastian Vettel je v teh petih letih pri italijanski ekipi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva za voznike po vrsti osvojil tretje, četrto, drugo, spet drugo in nazadnje lani peto mesto.

V tem času je sicer zbral 14 zmag na dirkah, a je naredil tudi veliko začetniških napak, ki jih od štirikratnega svetovnega prvaka ne bi pričakovali. Nazadnje je lani v skupnem seštevku zaostal za moštvenim kolegom Charlesom Leclercom, Francoz pa je bil pogosto hitrejši tako na treningih kot tudi na dirkah. Vseeno so v uradni izjavi pri Ferrariju zapisali, da je šlo pri ‘nepodaljšanju’ sodelovanja za sporazumno odločitev. 

“Da bi v tem športu dosegli najboljše rezultate, je nujno, da vse strani delujejo v popolni harmoniji. Ekipa in jaz smo ugotovili, da ni več skupne želje, da ostanemo skupaj tudi po koncu te sezone. Finančne zadeve pri tej skupni odločitvi niso igrale nobene vloge. Kar se je dogajalo v zadnjih nekaj mesecih, je mnoge od nas prisililo v razmišljanje, kakšne so naše resnične prioritete v življenju.

Sam si bom vzel čas, ki ga potrebujem za razmislek o tem, kaj je resnično pomembno, ko gre za mojo prihodnost,« je v uradni izjavi za javnost povedal Vettel in se zahvalil navijačem za vso podporo. Sicer Vettel nima ravno veliko izbire, če seveda sploh še želi nadaljevati z dirkanjem in poskusiti resno osvojiti svoj peti naslov svetovnega prvaka. Čeprav je ‘Seb’ Nemec, bo trenutno pri Mercedesu zelo težko našel prost sedež, pri Red Bullu pa najbrž ne bodo tvegali interne vojne z Maxom Verstappnom. Seb in Max se namreč ne marata. 

Še najbolj verjetno se zdi, da bi lahko Vettel prestopil k Renaultu ali McLarnu – morda tudi zato, ker se kot njegovi zamenjavi pri Ferrariju največkrat omenjata Daniel Ricciardo in Carlos Sainz Jr.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.