Naslovnica Gospodarstvo Več kot pol milijona evrov za industrijsko cono v Muti

Več kot pol milijona evrov za industrijsko cono v Muti

Avtor: Spletno Uredništvo

Poleg izrednih gospodarskih ukrepov, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, se evropska sredstva še naprej delijo tudi za projekte, ki so bili načrtovani že pred izbruhom bolezni. Tako so za razvoj industrijske cone v Muti pravkar namenili 528.000 evrov.

 Več kot pol milijona evrov za industrijsko cono v Muti

Pandemija ni zaustavila finančnih inekcij za razvoj lokalnega gospodarstva (foto: gov.si)

 

Urejene industrijske cone so pogosto osrednji motor razvoja mikro, malega in srednjega gospodarstva po številnih slovenskih občinah, zato različne državne strukture pomagajo pri izgradnji novih in tudi pri prenovi starejših industrijskih območij. Pri tem se v veliki meri koristijo namenska sredstva iz fondov Evropske unije, ki so tokrat namenjena koroški regiji oziroma Industrijski coni Muta.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko – organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je namreč pravkar sprejela odloćčitev, da bo podprla projekt ‘Infrastrukturna ureditev in dograditev industrijske cone Muta’, katerega namen je ureditev javne komunalne infrastrukture v doslej neurejenem območju industrijske cone Muta.

»Z naložbo se bo uredila dostopna cesta, meteorna kanalizacija s ponikalnico ter fekalno kanalizacijo, javna razsvetljava, elektro vodi ter širokopasovna telekomunikacijska infrastruktura. Zgrajena infrastruktura se bo smiselno navezovala na obstoječo infrastrukturo, ki je bila v preteklosti že urejana z evropskimi sredstvi,« so sporočili s Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Po zaključku modernizacije bodo lahko mikro, malim in srednje velika podjetja za delovala v precej boljših pogojih, kar bi moralo pozitivno vplivati tako na ustvarjanje novih delovnih mest kot tudi na širjenje obsega poslovanja podjetij. Vrednost projekta, ki ga bo izvajala občina Muta, je 528.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 369.000 evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.