Naslovnica Šport V Tacnu že odštevajo ure do pričetka Evropskega prvenstva

V Tacnu že odštevajo ure do pričetka Evropskega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
V Tacnu že nestrpno pričakujejo pričetek Evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah. Prireditev z uradnim poimenovanjem ‘2024 ECA I Feel Slovenia’ se bo pričela v sredo 15. maja in bo trajala vse do prihodnje nedelje 19. maja. V slovenskem taboru so pred nastopi na domači progi optimistično razpoloženi in merijo na najvišja mesta.
V Tacnu že odštevajo ure do pričetka Evropskega prvenstva

V Tacnu so že pred dnevi testirali progo in tudi neposreden TV prenos z nje (foto: FB KZS)

Kajakaška zveza Slovenije (KZS) bo v Kajakaškem centru Tacen v prihajajočem tednu gostila Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za kajakaše in za kanuiste. Ta prestižen mednarodni športni dogodek je za celotno slovensko divjevodaško sfero še posebej pomemben, saj bo evropsko prvenstvo ‘2024 ECA I Feel Slovenia’ potekalo na prizorišču, ki so ga prve dni avgusta lasnega leta prizadele uničujoče poplave.

Če ne bi bilo množične solidarnostne akcije pri čiščenju in pri obnovi proge ter ostalih objektov v Kajakaškem centru Tacen, evropskega prvenstva prihodnji teden zagotovo ne bi mogli gostiti. Zaradi slovenske marljivosti pa je sedaj vse nared za začetek tekmovanj. Tudi slovenska reprezentanca že nestrpno čaka na nastope, na predstavitveni novinarski konferenci pa je bilo govora tudi o boju za medalje.

Slovenske barve bodo branili kajakaši Peter Kauzer, Lan Tominc in Žiga Lin Hočevar, kajakašice Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak, kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Žiga Lin Hočevar ter kanuistke Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Alja Kozorog. V novi disciplini kajakaškem krosu bodo v moški konkurenci na startu Tine Kancler, Jakob Šavli in Peter Kauzer, med dekleti pa trio Terčelj-Hočevar-Novak.

»V sredo se bo prvenstvo začelo z odprtjem v centru Ljubljane, med petkom in nedeljo pa sledijo tekmovanja v Kajakaškem centru Tacen. V četrtek dopoldne so na sporedu kvalifikacije kajakašic in kajakašev, ki jim popoldne sledijo že prvi boji za kolajne, ko se bodo za ekipne naslove evropskih prvakov potegovali kajakaši in kajakašice. V petek dopoldne čakajo kvalifikacije kanuistke in kanuiste, popoldne pa bodo tudi oni nastopili na ekipnih tekmah.

V soboto bomo spremljali polfinalne in finalne vožnje kajakašic in kajakašev ter sprint kajakaškega krosa, v nedeljo pa še polfinale in finale za kanuistke in kanuiste ter izločilne boje kajakaškega krosa (četrtfinale, polfinale, finale),« pa so glede programa tekmovanj na evropskem prvenstvu ‘2024 ECA I Feel Slovenia’ pojasnili s Kajakaške zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.