Naslovnica Gospodarstvo V Svetem Martinu bodo odslej zdravili s kanabinoidi

V Svetem Martinu bodo odslej zdravili s kanabinoidi

Avtor: Spletno Uredništvo
V medžimurskih Termah Sveti Martin so se domislili novosti, ki bo pritegnila veliko pozornosti. Po ovem namreč obiskovalcem ponujajo terapije s kanabinoidi. Gre za produkte iz konoplje, cannabisa, marihuane oziroma gandže.
V Termah Sveti Martin kot novost ponujajo terapije s kanabinoidi (vir: IPPR/ iStock/Kosamtu)

Produkti iz konoplje, cannabisa, marihuane, gandže ali v slengu ‘travce’ so v zadnjih 25 letih izjemno pridobili na veljavi. Čeprav začetki uživanja te rastline segajo več tisočletij v preteklost, pa se je njena komercialna uporaba v medicini razbohotila šele v sodobnem času. V Sloveniji jo je promoviral tudi bivši predsednik države Janez Drnovšek, v ZDA pa na primer zvezna država Kolorado letno zasluži več kot 10 milijonov dolarjev.

Teh 10 milijonov sicer izvira zgolj iz davkov, ki jih v Koloradu odvedejo od prodaje za medicinske namene legalizirane konoplje. V medžimurskih Termah Sveti Martin pa so se sedaj domislili novosti, ki bo nedvomno pritegnila veliko pozornosti. Povezali so se z nekaterimi vodilnimi institucijami na področju medicinske uporabe kanabinoidov in za obiskovalce pripravili razne terapije s kanabinoidi.

»V sodelovanju s Cannabinoid Clinic iz Slovenije in Mednarodnim inštitutom za kanabinoide ICANNA, tako strankam nudijo svetovanje, preventivne terapije in tretmaje, s katerimi podpirajo druge oblike zdravljenja. Endokabinoidni sistem lahko namreč močno doprinese k zdravljenju številnih, predvsem kroničnih bolezni, saj je njegova glavna naloga vračanje telesnih procesov v naravno biološko ravnovesje,« so pojasnili z agencije IPPR.

V Termah Sveti Martin želijo tako z novo terapijo svojim gostom ponuditi edinstven healthness koncept, pri katerem gre za kombinacijo aktivnega oddiha, wellness doživetij in ozaveščanja o zdravju. Poudarjajo tudi celovit pristop k zdravemu načinu življenja, za popoln odmik od vsakdanjega stresa, za povrnitev moči in premagovanje kroničnih zdravstvenih težav. Zato tudi nudijo obilico raznih možnosti za razvajanje telesa in duha.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.