Naslovnica Trendi V SMG prihaja nova predstava Poslednji kanček fikcije

V SMG prihaja nova predstava Poslednji kanček fikcije

Avtor: Spletno Uredništvo
V prihajajočem tednu se na slovenskih gledaliških napoveduje pestro dogajanje. V Slovenskem mladinskem gledališču bo v torek na sporedu premiera igre ‘Poslednji kanček fikcije’. Predstava govori o krščanstvu, nejevernem Tomažu, resnici in o pojavu ‘fake news’ v Bibliji.
V SMG prihaja nova predstava Poslednji kanček fikcije

Prizor z ene od prvih vaj nove predstave, v sredini stoji režiser Boris Nikitin (foto: Črt Piksi/SMG)

V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bodo že v torek (23. maja 2023) ob 19. uri na odru prvič uprizorili gledališko igro z naslovom ‘Poslednji kanček fikcije‘. To najnovejšo produkcijo SMG je režiral Boris Niktin, glavno vlogo v njej igra Primož Bezjak, nastopajo pa tudi pevke in pevci Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani ter pianistka Polona Janežič.

»Gre za slovit prizor iz Nove zaveze: potem ko ga mučijo in ubijejo, se Jezus prikaže apostolom in nejeverni Tomaž mu v živo rano vtakne prst. To je dokaz za telesno vstajenje in torej za to, da je Jezus dejansko Kristus, Mesija, Božji sin. Toda težava pri tem prizoru je, da ga sploh ni bilo. Janez, ki edini od štirih evangelistov omenja nejevernega Tomaža, sicer poroča o srečanju, toda dotik v njegovem pričevanju ni omenjen.

Mogoče je torej, da začetek krščanske vere torej temelji na praznem mestu,« razkriva napovednik predstave. Predstava naslovom ‘Poslednji kanček fikcije’ torej govori o krščanstvu, o nejevernem Tomažu in o pojavu ‘fake news’ (slovensko: lažnih novic) že v Bibliji ter se sprašuje, kaj je resnica, kaj je vera in kaj je bog.

Po torkovi premieri predstave bodo v SMG sledile še najmanj 4 ponovitve. Prva bo že dan kasneje, v sredo (24. maja) ob 19. uri, druga ponovitev bo v petek (26. maja) ob 20. uri , tretja prihodnji torek (30. maja), ob 20. uri in četrta prihodnjo sredo (31. maja), ob 20. uri – z angleškimi nadnapisi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.