Naslovnica Slovenija V Posočju se začenja osrednji del turistične sezone

V Posočju se začenja osrednji del turistične sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi v Posočju se pričenja glavni del turistična sezona, zato se novosti kar nizajo. Že jutri odpira svoja vrata Trdnjave Kluže, zadnji dan v mesecu bodo predstavili novo spletno aplikacije za iskanje najbolj primernih pohodniških in kolesarskih poti, sredi junija pa bosta na vrsti Kobariški sejem in etapa kolesarske Dirke po Sloveniji.
V Posočju se začenja osrednji del turistične sezone

Lani so v Kobaridu pričakali etapo kolesarske Dirke po Italiji, letos pa prihaja dirka po Sloveniji (foto FB Dolina Soče)

Jutri, v soboto, 27. maja, se prvič letos za obiskovalce odpirajo vrata znane Trdnjave Kluže. Trdnjavo si bo nato od 1. junija dalje moč ogledati vsak dan med 10. in 17. uro. S turističnega združenja Dolina Soče poudarili, da se v bližini trdnjave lahko obiskovalci podajo tudi na 7 km dolgo pohodniško pot v dolino Bavšice. Sicer pa se nasproti trdnjave pričenja atraktivna, 15 minutna pot do višje ležečega Fort Hermana.

Zadnji dan meseca maja bodo zaposleni v zavodu Turizem Dolina Soče v Knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu ob 19. uri tudi prek spletnega prenosa prikazali uporabo nove spletne aplikacije z zemljevidom ‘ Outdooractive’. Gre za pripomoček, s katerim bo vsakdo lahko našel najboljšo pohodniško oz. kolesarsko pot glede na svoje želje in sposobnosti. Aplikacija ne bo uporabna le za obiskovalce, ampak tudi za domačine in lokalne turistične ponudnike.

»Tudi letos bo v Kobaridu tradicionalni Kobariški sejem na katerem se bo poleg zanimive sejemske ponudbe odvijal tudi pester spremljevalni program, ki bo sovpadal z ciljem 4. etape dirke Po Sloveniji v Kobaridu,« so še najavili z zavoda Turizem Dolina Soče.Pestro dogajanje bo na sporedu v petek 16. junija popoldan in vso soboto 17. junija, prepletalo pa se bo tudi s Poletno muzejsko nočjo v Kobariškem muzeju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.