Naslovnica Šport V koledarju prihodnje plezalne sezone je nekaj neznank

V koledarju prihodnje plezalne sezone je nekaj neznank

Avtor: Spletno Uredništvo
S Planinske zveze Slovenije so najavili mednarodni koledar prireditev za prihodnjo tekmovalno sezono. Slovenija bo v letu 2022 spet gostila tekmo svetovnega pokala in sicer prve dni septembra, a še ni znano, na kateri lokaciji.
Zlata olimpijka Janja Granbret po letošnji zmagi na tekmi svetovnega pokala v Kranju (foto: PZS/Urban Urbanc)

Planinska zveza Slovenija je danes posredovala svežo informacijo Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) o koledarju koledar tekmovanj za prihodnjo sezono. Svetovni pokal  bo obiskal 13 prizorišč, ki se nahajajo v 10 državah na treh različnih celinah. Sicer bo pred pričetkom tekmovanj marca na sporedu tudi 18. generalna skupščina IFSC v Salt Lake Cityju v ameriški zvezni državi Utah.

Uvod v tekmovalno sezono pa bo v Moskvi, kjer bosta med 1. in 3. aprilom 2022 na sporedu tekmi v balvanih in v hitrosti. Med novimi prizorišči sezone svetovnega pokala so na PZS posebej omenili indonezijski otok Bali. Slavno morsko letovišče na bo namreč v dneh od 22. do 24. septembra 2022 gostilo tekmo v težavnosti in tudi tekmo v hitrosti, ta prireditev pa je hkrati predvidena kot predzadnja v koledarju.

Velja dodati, da lokacije prvomajske tekme svetovnega pokala na Japonskem, septembrske tekme v Sloveniji in zaključne tekme sezone na Kitajskem še niso točno določene. Sicer bo karavana svetovnega pokala obiskala Slovenijo 2. in 3. septembra, a stara plezalna dvorana v Kranju več ne ustreza merilom za tekmovanja najvišje ravni, zato bodo prizorišče najbrž prestavili v Ljubljano.

»Vrhunec sezone bo evropsko prvenstvo v hitrosti, balvanih in težavnosti avgusta v Münchnu. Prvenstvo stare celine na Bavarskem bo prineslo tudi tekmovalno novost, prvič bo zaživela nova kombinirana disciplina balvani in težavnost, v formatu, ki bo tudi na poletnih olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu,« so pojasnili s PZS in se upravičeno ponosno spomnili tudi zgodovinske prve zlate olimpijske medalje v športnem plezanju Janje Garnbret.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.