Naslovnica Trendi V četrtek bodo kina gostila koncert v živo Rogerja Watersa

V četrtek bodo kina gostila koncert v živo Rogerja Watersa

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek v kinematografe po vsem svetu in tudi v slovenske prihaja nekaj zares posebnega. V kinih mreže Cineplexx bo namreč zvečer na sporedu triurni prenos v živo koncerta legendarnega Rogerja Watersa iz Prage.
V četrtek bodo kina gostila koncert v živo Rogerja Watersa

Uradni plakat za četrtkov koncert Rogerja Watersa (foto: FB Roger Waters)

V četrtek, 25. maja, bodo ljubitelji Rogerja Watersa, Pink Floydov in glasbe nasploh lahko ponovno prišli na svoj račun. V kinih mreže Cineplexx po vsej Sloveniji bo namreč od 20.45 dalje na sporedu prenos v živo koncerta Rogerja Watersa iz O2 Arene v Pragi. Nova oblika uporabe kinematografov za prenose v živo je bila doslej posvečena predvsem koncertom iz Metropolitanske opere v New Yorku, tokrat pa bo na sceni rock spektakel.

Roger Waters, ustvarjalna sila zlatih let Pink Floydov, ki je svetovno znan tudi po svojem solo projektu ob padcu Berlinskega zidu ‘The Wall’, tokrat predstavlja svojo (prvo) poslovilno turnejo, ki jo je poimenoval ‘This Is Not A Drill’ (slovensko: ‘To ni vaja’). Podobno kot koncerte skupine Pink Floyd tudi nastope v živo Rogerja Watersa poleg vrhunskih izvajalcev zaznamuje tudi izjemno scensko dogajanje s številnimi posebnimi efekti in videi v ozadju.

»Ta kinematografska ekstravaganca je osupljiva obtožnica korporativne distopije, v kateri se vsi borimo za preživetje, in vključuje 20 klasičnih pesmi Pink Floydov in Rogerja Watersa, vključno z: “Us & Them”, “Comfortably Numb”, “Wish You Were Here”, in “Is This The Life We Really Want?”. Waters bo izvedel tudi svojo novo pesem, “The Bar”,« pravi napovednik četrtkovega koncerta v prestolnici Češke.

Poleg Watersa bodo nastopil še  Jonathan Wilson, Dave Kilminster, Jon Carin, Gus Seyffert, Robert Walter, Joey Waronker, Shanay Johnson, Amanda Belair in Seamus Blake. Watersovi nastopi imajo velikokrat tudi jasno izraženo politično noto, tokrat bodo v ospredju človekove pravice in varovanje našega planeta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.