Naslovnica Šport Razburljiv konec nogometne sezone, Mertik vabi na sodniški kamp

Razburljiv konec nogometne sezone, Mertik vabi na sodniški kamp

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko nogometno prvenstvo se je končalo včeraj, Zveza nogometnih sodnikov Slovenije pa že danes vabi na Poletni sodniški kamp, ki bo v Lendavi v soboto 17. junija. Posebej pa je k udeležbi povabil tudi prvoligaški sodnik Bojan Mertik – prav tisti, ki je bil zaradi dvomljive najstrožje kazni v finalu slovenskega pokala pred kratkim deležen številnih kritik.
Razburljiv konec nogometne sezone, Mertik vabi na sodniški kamp

Plakat za prihajajoči sodniški tabor Nogometne zveze Slovenije (foto: nzs.si)

Prva slovenska nogometna liga se je iztekla. Že dlje časa je znano, da bo Olimpija prvak, Celjani so nazadnje pristali na drugem mestu, Maribor je bil tretji, izjemno razburljiv troboj za četrto mesto, ki je še vodilo v evropske pokale, pa se je nazadnje razpletel v prid Domžal. Slednje so sicer izgubile občinski derbi z Radomljami z 1:0, a je Koper, ki bi jih lahko prehitel, doma zapravil zmago proti Muri in doživel poraz z 1:2.

Tudi Mura je tako zaostala za Domžalami (samo za 3 zadetke v gol razliki) in je letos poleti prav tako ne bo v nogometni Evropi. Podobna drama je bila na dnu lestvice, kjer sta predzadnja Gorica in zadnjeuvrščeni Tabor med seboj pomerila v zaključnem krogu, Novogoričani pa so si z zmago z 1:0 priigrali kvalifikacije proti Aluminiju. Sežanci so izpadli, namesto njih pa se v prvo ligo po približno 30 letih vrača ekipa iz Rogaške Slatine.

Sicer pa bo zadnji krog 1. SNL ostal v spominu tudi po klofuti, ki jo je trener Radomelj Oliver Bogatinov primazal direktorju Domžal in znanemu nogometašu Senijadu Ibričiču, a sta se nato moža vseeno pogovorila. Tako se je včeraj končala zelo razburljiva prvoligaška sezona, Zveza nogometnih sodnikov Slovenije pa že danes vabi vse nogometne zanesenjake na Poletni sodniški kamp, ki bo potekal v Lendavi v soboto 17. junija.

»Sodniški kamp je namenjen vsem fantom in dekletom nad 15. let, ki se želijo preizkusiti v vlogi sodnikov(-ic), spoznati Pravila igre in opraviti sodniški tečaj, za konec programa pa v bazenih Terme Lendava opraviti še regeneracijo,« sporočajo z Nogometne zveze Slovenije (NZS). Prvoligaški sodnik Bojan Mertik iz Odrancev pa je še posebej povabil na poletni sodniški kamp v Lendavo in sicer je za NZS posnel kratek video.

Mertik je sicer tisti sodnik, ki je bil zaradi dvomljive najstrožje kazni v finalu slovenskega pokala še pred kratkim deležen številnih kritik. Poleg navijačev Maribora so se tedaj na primer oglasili tudi ljubitelji nogometa iz Sežane, ki so objavili video z vrsto dvomljivih odločitev istega sodnika v škodo njihovega zadnjeuvrščenega Tabora, večina katerih je bila na tekmah  proti prvouvrščeni Olimpiji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.