Naslovnica Oglaševanje Uživajte v koči pod Bogatinom s pravljičnimi razgledi

Uživajte v koči pod Bogatinom s pravljičnimi razgledi

Avtor: Spletno Uredništvo

Gore nad Bohinjem so gorovje, ki se nahaja v severozahodnem delu Slovenije, v Julijskih Alpah. Ta regija je znana po svoji osupljivi naravni lepoti, z razgibanim gorovjem, kristalno čistimi jezeri in gostimi gozdovi. Za vsakogar, ki si želi odpočiti od vsakdanjega mestnega vrveža in se nadihati svežega zraka je oddih v gorah kot nalašč. Koča pod Bogatinom vam ponuja obljubljen in zaslužen počitek.

Foto: facebook.com/kocapodBogatinom

Najbolj opazni vrhovi v gorah nad Bohinjem vključujejo Triglav, ki je najvišja gora v Sloveniji s 2.864 metri, in Škrlatico, ki je drugi najvišji vrh v Julijskih Alpah. Drugi opazni vrhovi v regiji vključujejo Mangart, Krn in Jalovec, ki vsi ponujajo osupljiv razgled na okoliško pokrajino.

Gore nad Bohinjem so priljubljena destinacija za pohodnike, planince in druge ljubitelje narave, z mrežo dobro označenih poti, ki se raztezajo od lahkih sprehodov do zahtevnih vzponov. Poleg pohodništva lahko obiskovalci uživajo tudi v različnih drugih dejavnostih na prostem, kot so gorsko kolesarjenje, plezanje in jadralno padalstvo.

Na splošno gore nad Bohinjem ponujajo edinstveno in nepozabno izkušnjo za vse, ki imajo radi naravo in veliko prostora na prostem. Ne glede na to, ali iščete mirno pohodništvo ali adrenalinom poln avanturizem, ta regija ima nekaj za vsakogar.

In ravno v osrčju gora se nahaja koča pod Bogatinom. Nahaja se na nadmorski višini 1.327 metrov na južnih pobočjih gore Bogatin, ki je del večjega gorovja Kamniško-Savinjskih Alp. Koča služi kot priljubljena destinacija za pohodnike in planince, ki raziskujejo okoliško območje, vključno s sosednjimi vrhovi, kot so Planjava, Ojstrica in Brana.

Koča pod Bogatinom ponuja osnovne nastanitvene zmogljivosti, vključno z ležišči v skupnih spalnicah in skupno jedilnico, kjer lahko obiskovalci uživajo v tradicionalnih slovenskih jedeh. Koča je odprta od začetka junija do konca septembra in v tem času jo upravlja ekipa prostovoljcev Planinske zveze Slovenije. Do koče vodi dobro označena planinska pot, ki se začne v Logarski dolini, ki je od Celja oddaljena približno 20 kilometrov. V koči se nahaja tudi kmečka peč, planincem pa so na voljo topla in hladna hrana ter razni napitki.

Na splošno je Koča pod Bogatinom priljubljena destinacija za ljubitelje narave, ki želijo raziskovati čudovito naravno okolico Julijskih Alp in doživeti tradicionalno slovensko planinsko kulturo.

Koča pod Bogatinom ima tudi prav posebno zgodovino. Vstopite v svet zgodovine, svet 1. svetovne vojne, saj je koča zgrajena na temeljih nekdanje avstrijske vojaške bolnišnice, v kateri so zdravili ranjene vojake v bojih na Krnu v 1. svetovni vojni. Prvič je bila koča odprta 7. avgusta 1932.

Foto: facebook.com/kocapodBogatinom

Planota Komne je kot v amfiteatru obkrožena z visokimi gorami, zato omogoča prelep razgled na gore in vrhove okoli planote. Na vzhodni strani se nam odpira pogled na Dom na Komni, na jugu pa objemajo planoto Spodnje Bohinjske gore, videti je vrhove Podrte gore, pa vse tja do Tolminskega Kuka, Mahavščka in Bogatina. Na zahodi strani je severno od Bogatina preval Vratca, pred njim dolina Gracija, nad njo pa Srednji vrh iz masiva Lanževica.

Foto: facebook.com/kocapodBogatinom

Pridružite se naši družbi in spoznajte očarljive in čarobne gore ter se prepustite domačnosti v koči pod Bogatinom. “Pohodništvo je nekoliko podobno življenju: Potovanje zahteva le, da postavite eno nogo pred drugo… znova in znova in znova. In če si dovolite, da ste prisotni skozi celotni pohod, boste videli lepoto vsakega koraka, ne samo na vrhu.”

Naročnik oglasa je Koča pod Bogatinom

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.