Naslovnica Šport Univerzijada se je pričela že pred zaključkom OFEM v Mariboru

Univerzijada se je pričela že pred zaključkom OFEM v Mariboru

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mariboru se je pravkar zaključil uspešno izpeljani Olimpijski festival evropske mladine, v kitajskem Chengduju pa so se medtem že pričele Svetovne poletne univerzitetne igre oziroma Univerzijada.
Univerzijada se je pričela že pred zaključkom OFEM v Mariboru

Slovenska športna ekspedicija na Univerzijadi v Chengduju (foto: FB SUSA)

Slovenski olimpijski komite (OKS) je zaokrožil številke pravkar končanega poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), ki ga je gostil Maribor. Sodelovalo je 2419 športnikov, tekmovali so na 13 prizoriščih, podeljenih je bilo 688 medalj, pomagalo je 800 prostovoljcev, skupno so pripravili preko 100.000 obrokov, našteli pa so več kot 80.000 gledalcev ob tekmovališčih in slab milijon ogledov preko spleta.

Slovenska ekipa je domači OFEM zaključila z devetimi osvojenimi medaljami, od katerih sta bili po dve zlati in srebrni, ostalih pet pa bronastih. V kitajskem Chengduju so se medtem že pred slovenskim zaključkom festivala v Mariboru začele tudi Svetovne poletne univerzitetne igre, ki so bolj znane kot Univerzijada. V glavnem mestu osrednje-kitajske province Sečuan se študentke in študenti z vsega sveta merijo v 18 različnih športnih panogah.

Na tej Univerzijadi sodeluje tudi petindvajset slovenskih športnic in športnikov, ki nastopajo v sedmih športih. Tekmovanja v Chengduju se sedaj počasi že prevešajo v drugi del, slovenski predstavniki pa doslej niso osvojili nobenega odličja. Sicer bodo na tej Univerzijadi, ki je bila prvotno predvidena za poletje 2021, a so jo zaradi pandemije koronavirusa morali prestaviti kar za dve leti, skupno podelili 269 medalj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.