Naslovnica Gospodarstvo Tujim investitorjem bo predavala tudi olimpijka Sara Isaković

Tujim investitorjem bo predavala tudi olimpijka Sara Isaković

Avtor: Spletno Uredništvo

Prihodnji teden bosta pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju zapored potekala dva dogodka, namenjena obstoječim tujim investitorjem v Sloveniji.

Nagrade Invest Slovenia FDI Award javna agencija podeljuje že od leta 2006 (foto: SPIRIT Slovenija)

 

Dogajanje v torek, 27. novembra 2018, se bo v kongresnem centru na Brdu pri Kranju pričelo z ‘2. raziskovalnim srečanjem za podjetja s tujim in mešanim kapitalom’ na temo novih gradnikov uspeha v svetu hitrih sprememb, in se nadaljevalo s slavnostno podelitvijo nagrad Invest Slovenia FDI Award 2018 najboljšim tujim investitorjem v naši državi.

Tuje neposredne investicije so pomemben dejavnik gospodarske rasti vsake države, saj zagotavljajo njeno konkurenčnost in učinkovitost, zato se javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru svojih aktivnosti namenjenih privabljanju tujih potencialnih investitorjev intenzivno ukvarja tudi s tujimi investitorji, ki so že prisotni v naši državi. Tako je razvil program ‘Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom’.

Namen tega programaje individualna obravnava v naši državi že prisotnih tujih investitorjev ter skrb za njihovo rast in nadaljnji razvoj. S partnerskim sodelovanjem si agencija prizadeva identificirati njihove potrebe na področju rasti in razvoja, njihovo pozicijo znotraj matere in njihove potrebe oziroma težave v poslovnem okolju ter jim pri tem nuditi pomoč.

2. raziskovalno srečanje podjetij s tujim in mešanim kapitalom bo v dvorani Splendens s pričetkom ob 17. uri. Vodilna nit letošnjega srečanja bodo novi gradniki uspeha v svetu hitrih sprememb. Svoje izkušnje in poti do svojega globalnega uspeha bodo z vodilnimi in vodstvenimi kadri iz podjetij s tujim in mešanim kapitalom delili izjemno zanimivi predavatelji. 

Prva je mag. Sara Isakovič, prejemnica srebrne olimpijske medalje, magistra psihologije in TEDx govornica. Šampionki Sari bodo sledili David Lampitt, izvršni direktor mednarodnega podjetja Sportradar iz Švice, dr. Jožica Rejec, predsednica uprave Domel d. o. o. v letih 2006 -2017 in dr. Nejc Škoberne, soustanovitelj in komercialni direktor podjetja Genialis d. o. o. 

Podelitev nagrad Invest Slovenia FDI Award pa bo v dvorani Grandis s pričetkom ob 19.30. Agencija bo že trinajstič po vrsti podelila priznanja Invest Slovenia FDI Award najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji, in sicer v kategorijah raziskovalno-razvojna naravnanost in uspešni poslovni rezultati, najboljši zaposlovalec v regiji, dolgoročna prisotnost v regiji ter logistični center.

Lani so priznanja prejela podjetja Titus iz Dekanov v kategoriji najboljši zaposlovalec v regiji, Isokon iz Slovenskih Konjic v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji; LPKF v kategoriji raziskovalno-razvojna naravnanost in odlični poslovni rezultati ter Kuehne + Nagel v kategoriji logistični center. Nagrade Invest Slovenia FDI Award dopolnjujejo širšo slovensko strategijo za privabljanje tujih neposrednih investicij, kar sodi med prednostna področja.

Slavnostna prireditev ni le prepoznanje tujih investitorjev, ki so bistveno prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva, temveč prijeten dogodek za druženje podjetij s tujim kapitalom v Sloveniji ter podpornega okolja in pomembnih institucij s področja mednarodnega gospodarstva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.